Хубчев: Всяка една точка може да се окаже решаваща

21 Мар 2019 23:20

 

В такива квалификации, където има отбори с изравнени възможности, всяка една точка или гол могат да се окажат решителни накрая”, заяви селекционерът на България Петър Хубчев преди старта на квалификациите за Евро 2020, предаде репортер на БГНЕС. “Лъвовете” започват кампанията си с домакинство на Черна гора утре от 19:00 часа на Националния стадион “Васил Левски”, а три дни по-късно гостуват на Косово в Прищина. В нашата група са още тимовете на Англия и Чехия.

Малко преди днешната пресконференция на Хубчев стана ясно, че вратарят на тима Пламен Илиев е получил контузия и ще пропусне срещите с Черна гора и Косово. Ден по-рано от сметките на треньора отпадна и крилото на Каляри Кирил Десподов. “Не съм доволен от физическото състояние на играчите, но ние няма как да правим нещо добро тук. Има хора, които се намират в добра форма физически, но има и хора, в които виждам голям потенциал. Но за 3-4 дена няма как да работим за физически качества. Не мога да кажа кога е станала контузията на Пламен Илиев, трудно ще намерите отбор от 24 човека, в който няма оплаквания или болежки. За съжаление, 4-5 човека дойдоха с оплаквания, къде по-сериозни, къде по-малко. Но аз съм благодарен на момчетата, едно от водещите качества е точно това – че те са готови да дадат всичко и да минат определена граница за отбора”, коментира Хубчев.

“Всяка контузия обърква плановете, разбира се, че и контузията на Пламен. Но затова сме толкова хора, това би трябвало повече да ни мотивира, отколкото да ни разочарова. Аз разчитам на отбора, за мен е важен отборът”, допълни той.

Утрешният ни съперник ще бъде без двама от основните си футболисти – нападателя Стеван Йоветич и централния защитник Стефан Савич. “Липсата на Савич и Йоветич не ме успокоява. В мачовете, които гледахме на противника, те двамата не играеха поради различни причини и въпреки всичко отборът е много сериозен. Почти всички треньори в групата са на мнение, че освен Англия, всички имат своите шансове, и аз се присъединявам към това мнение. В такива квалификации всяка една точка или гол могат да се окажат решаващи накрая. Така дали ще вземем 6, 4, 3 или 0 точки от тези два мача, аз не съм мислих върху това нещо”, каза още треньорът на България.

Капитанът на тима Ивелин Попов сподели, че той и съотборниците му трябва да заложат на основната си сила – задружна отборна игра. “Засега при всичките ни победи и добри мачове, формулата е една – себераздаване, да сме колектив като един юмрук. Това трябва да се запази и да го усъвършенстваме, за да побеждаваме в повече мачове. Не смятам, че това е последният ми шанс да участвам на голямо първенство”, каза Попето. /БГНЕС

Main Menu