Испания се измъчи срещу Норвегия, но победи

23 Мар 2019 23:42

Националният отбор на Испания победи с 2:1 Норвегия в първия си мач от група "F" на квалификациите за Евро 2020. "Ла Фурия" бе по-добрият тим на "Местайя" във Валенсия, но нападателите на тима направиха твърде много пропуски и за малко това да им изиграе лоша шега и домакините да изпуснат победата. Родриго даде преднина на Испания още в 16-ата минута, но Джошуа Кинг изравни от дузпа в 65-ата минута. Победният гол за "Ла Фурия" отбеляза Серхио Рамос също от дузпа в 71-ата минута.

Селекционерът Луис Енрике е избрал Алваро Мората, Марко Асенсио и Родриго Морено да водят атаката на "Ла Фурия". В средата на терена ще бъдат Серхио Бускетс, Дани Парехо и Дани Себайос.

Джошуа Кинг и Тарик Елюнуси ще бъдат двойката в атака за Норвегия. Мартин Йодегор и Стефан Йохансен ще оперират по двете крила.

Първата голова възможност бе за домакините. В 4-ата минута Мората стреля отблизо с глава, но не успя да се разпише.

В 16-ата минута резултатът бе открит. Жорди Алба напредна отляво и подаде към Родриго в наказателното поле, а той отблизо засече топката във вратата за 1:0.

Няколко минути по-късно отново Родриго бе близо до гола. Този път той бе намерен с центриране отдясно от Хесус Навас, като опита да вкара с пета, но този път вратарят на Норвегия бе заел добра позиция и спаси.

Норвегия имаше първата си голова възможност в 31-ата минута. Тогава Хенриксен напредна отдясно и центрира за Елюнуси, който не успя да засече топката отблизо, а след това Давид де Хеа блокира опита за добавка на Хенриксен.

Последваха нови две възможности за "Ла Фурия". В 33-ата минута след центриране от фаул Мората стреля отблизо с глава, но отново Руне Ярстейн демонстрира блестящ рефлекс и отрази удара му. След това Мората имаше още една възможност, но изстрелът му профуча до гредата.

В 36-ата минута Дани Парехо стреля директно от фаул, но в ръцете на вратаря на съперника.

В 40-ата минута домакините организираха нова хубава атака, завършила с гол на Жорди Алба, но той не бе зачетен заради засада.

И втората част започна с шанс за Испания. Мората получи в коридор в пеналта, но ударът му отново бе отразен от стража на скандинавците.

В 59-ата минута Серхио Рамос се бе включил в предни позиции и получи чудесно центриране на задната греда, но ударът му отблизо облиза напречната греда.

В 65-ата минута почти от нищото Норвегия се върна в мача. Гостите получиха доста спорна дузпа за задържане в наказателното поле на Иниго Мартинес срещу Бьорн Йонсен при един корнер. Джошуа Кинг изпълни наказателния удар и бе точен за 1:1.

Пет минута по-късно обаче и Испания получи дузпа. Алваро Мората се откъсна на скорост, изпревари вратаря, който го препъна в наказателното поле, а съдията посочи бялата точка. Капитанът Серхио Рамос се нае с отговорността и с "Паненка" бе точен за 2:1.

В 77-ата минута Мохамед Елюнуси опита да изненада Де Хеа, стреляйки от фаул по диагонала, но не уцели вратата.

В последната минута на редовното време Асенсио излезе очи в очи с вратаря, но прехвърлящият му удар мина и над напречната греда.

Така Испания записа първите си три точки в групата. Следващият двубой на тима е като гост на Малта след три дни. За Норвегия пък предстои домакинство на Швеция./sportal.bg

 

Main Menu