Уникална драма в Амстердам! Германия измъкна победата срещу Холандия

24 Мар 2019 23:39

Отборът на Германия спечели с 3:2 като гост на Холандия в мач на гиганти от евроквалификационна група С, игран на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам. Германският състав, променен почти радикално след кошмарната 2018 година, стартира ударно и поведе с два гола преди почивката след изпълнения на Льорой Сане (15’) и Серж Гнабри (34’). Тимът на Роналд Куман излезе като преобразен за второто полувреме и отвърна с попадения на Матейс де Лихт (48’) и Мемфис Депай (63'). В 90-ата минута Нико Шулц се възползва от грешка и донесе победата на Бундестима.

"Лалетата" разчитаха на подредба 4-3-3 с нападателно трио, съставено от бързаци: Куинси Промес, Мемфис Депай и Райън Бабел. Ревоюлцията на Льов започна в схема 3-4-1-2, като той също не заложи на типичен централен нападател, а използва качествата на Серж Гнабри и Льорой Сане.

Бундестимът започна агресивно. Във втората минута Сане нахлу на скорост отляво, подаде към Гнабри, който с едно движение се освободи и стреля опасно от 12 метра - Яспер Силесен изби. Последваха няколко опасни "оранжеви" нападения. В тях имаше бързина, технични подавания, но последният пас отсъстваше.

В 15-ата минута Нико Шулц проби отляво и центрира в наказателното поле. Там Матейс де Лихт се подхлъзна, Сане овладя и прецизно стреля по диагонала от малък ъгъл - 0:1. В 25-ата отбраната на Маншафта се разкъса. Бабел беше оставен сам на отлична стрелкова позиция, не се забави и шутира, но Мануел Нойер реагира точно и изби извън вратата си.

Две минути по-късно Бабел отново беше изпуснат, този път при центриране отляво. Бившият нападател на Ливърпул загърби Тило Кеерер и стреля незабавно от пет метра. Стражът на германците реагира майсторски и изби въпреки малката дистанция.

В 34-ата Антонио Рюдигер хвърли дълго подаване към Гнабри наляво. Играчът на Байерн (Мюнхен) влезе навътре, финтира Върджил ван Дайк и реализира страхотен гол с фалцов удар към далечната сглобка - 0:2. В 39-ата Шулц центрира към далечната греда, където другият флангови футболист Кеерер стреля с глава, но Силесен беше на точното място и улови.

Минута по-късно Гнабри изведе Сане между двамата централни бранители, играчът на Манчестър Сити стреля, но не затрудни достатъчно стража на "лалетата". Като цяло защитата на холандците често се пропукваше преди почивката и това се оказа решаващо за преднината на Бундестима.

Момчетата на Роналд Куман започнаха втората част с висока преса, която бързо даде резултат. В 48-ата минута Мемфис Депай центрира в наказателното поле, а най-високо и най-правилно скочи Матейс де Лихт, който насочи топката неспасяемо към горния ляв ъгъл на Нойер - 1:2. Това беше първо попадение за защитника на Аякс в полза на националния тим.

В 63-ата Кеерер центрира, получи се рикошет и Силесен изби със сетни сили. При ответната акция холандците изравниха. Топката попадна у Мемфис Депай, който направи двойно подаване с Жоржиньо Вайналдум на изключително малко разстояние. С шут от 12 метра Депай промуши топката под краката на защитниците и порази долния десен ъгъл на Нойер, който закъсня - 2:2.

В 90-та минута Ройс пусна чудесен пас към Нико Шулц, който донесе победата на Германия с 3:2./sportal.bg

Main Menu