Португалия отново се издъни, Роналдо се контузи

26 Мар 2019 00:27

Първенецът на Стария континент Португалия записа второ неочаквано домакинско равенство в Група В на квалификационния цикъл за Евро 2020. След нулевия "хикс" с Украйна преди дни тази вечер футболистите на Фернандо Сантош не успяха да пречупят Сърбия и мачът на "Луж" завърши 1:1.

Голямата новина обаче е контузията на Кристиано Роналдо. Лидерът на португалците изкара тежки 30 минути, в които нямаше шанс да вкара, разбиха му носа, а след това и получи травма в дясното бедро и трябваше да напусне.

Очаква се официална информация за контузията. Важният дуел на Ювентус с Аякс в Шампионската лига е на 10 април.

Иначе Душан Тадич вкара за сърбите от дузпа в 7-ата минута, а Данило Перейра изравни в 42-ата с прекрасен гол. Португалците създадоха много положения, но им липсваше и шанс, и класа в наказателното поле.
През второто полувреме реферът Симон Марчиняк даде дузпа за домакините за игра с ръка на Рукавина, но след това я отмени след намеса на един от асистентите си.

В другата среща от групата Украйна надви Люксембург с 2:1 и поведе с 4 точки.

“Мореплавателите” бяха с три промени в стартовите си 11, като извън състава останаха Жоао Моутиньо, Андре Силва и Рубен Невеш. Кристиано беше в атака в тандем с Диего Соуса от Брага, за когото това беше втори мач за националния тим.

 

За сърбите това беше първи двубой, тъй като в първия кръг те почиваха. Опасностите от тях се очакваха да дойдат от нападателите на Аякс и Фулъм Душан Тадич и Александър Митрович.

Домакините стартираха срещата с голям пропуск на Вилиам Карвальо още в 4-ата минута, когато халфът не успя да уцели вратата от 3-4 метра.
Три минути по-късно обаче "леден душ" заля "Луж". Мият Гачинович беше изведен сам срещу вратаря Руи Патрисио, който се сблъска с него и реферът Симон Марчиняк посочи бялата точка. Тадич беше безпогрешен и "орлите" излязоха напред.

Кристиано Роналдо веднага отговори с много опасен изстрел, който обаче беше спасен от вратаря Марко Дмитрович. Нападателят на Ювентус обаче отнесе удар в носа, заради което получи кървене. Наложи се да му бъде поставен тампон.
Стражът на Ейбар продължи да бъде под обстрел и в 15-ата минута реагира перфектно след шут на Рафа Силва.
Роналдо направи отлично поемане на топката на метри от голлинията в 22-ата минута, но не му стигнаха сили за подаването.

И докато в тези минути португалците с всички сили атакуваха, гостите от Белград не стояха безучастно и също стигнаха до две опасности.
В 23-ата Кристиано пак нямаше шанс и пак на броени метри пред мрежата на сърбите, като и този път съвсем малко не му достигна за удар.
Малко след това CR7 получи травма при спринт и се наложи да бъде заменен в 30-ата минута. На пръв поглед става дума за разтежение в десния крак. Все пак нападателят излезе на собствен ход и не се наложи влизането на лекарския екип.

Неговите съотборници не свалиха темпото и продължиха да връхлитат към вратата на гостуващия отбор, но без това да даваше резултат.
И все пак до гол се стигна още преди паузата. В 42-ата минута халфът Данило Перейра взе нещата в собствени ръце и с бомбен шут изравни резултата - 1:1.
Това обаче не беше всичко за тази първа част, защото в 44-ата късметът спаси домакините, тъй като Митрович и Тадич се разминаха с втори гол за Сърбия.
Изненадващо или не, сърбите бяха по-опасни и в началото на второто полувреме. В 49-ата минута Патрисио трябваше да се разтяга след шут на Дарко Лазович.
Положенията следваха и пред двамата вратари, като играчите често залагаха на изстрели отдалеч.
Търпението на Фернандо Сантош към централния нападател Соуса се изчерпа в 58-ата минута и в игра се появи Андре Силва.
Острието на Севиля имаше два шанса скоро след появата си на терена, но най-чистата възможност за португалците дойде в 71-вата минута, когато кълбото беше на половин метър от голлинията, но бранител в бяло успя да избие.
В 73-ата Андре Силва искаше дузпа за задържане на Миленкович, но арбитърът не мислеше така.
Дойде обаче друг далеч по-дискусионен епизод. Десният бек на Сърбия Антонио Рукавина игра с ръка и реферът Марчиняк посочи бялата точка. Тогава обаче се намеси единият от асистентите на тъча, който му даде сигнал, че греши и последва отмяна на отсъдената дузпа.
Гостите вече трудно минаваха центъра, а пред вратата им вреше и кипеше. Герейро отправи последния опасен шут към Дмитрович за редовните 90 минути.
Късметът беше с гостите и в добавените пет минути, в които домакините сториха всичко по силите си, но топката така и не искаше да влезе./sportal.bg

Main Menu