Манчестър Сити се класира на финал за ФА Къп

06 Апр 2019 21:53

Отборът на Манчестър Сити не срещна никакви трудности в тазвечершния полуфинален сблъсък за ФА Къп с Брайтън. "Гражданите" записаха победа с 1:0 и се класираха за финала на турнира с лекота.

Резултатът беше открит още в четвъртата минута, когато Габриел Жесус насочи топката към долния ляв ъгъл, след като засече брилянтно подаване от свой съотборник, и реализира за 1:0.

В 32-ата минута, се получи дискусионна ситуация с участието на Кайл Уолкър. Той извърши грубо нарушение, което доведе до преглед на фаула с ВАР технологията, за да бъде решено дали да получи директен червен картон. Главният рефер обаче прецени, че само жълтият цвят в този случай е достатъчен.

В 64-ата минута, Рахим Стърлинг получи чудесен шанс да удвои за своя отбор, след като си освободи нужното пространство в наказателното поле и шутира много мощно към левия ъгъл на вратата, но стражът на Брайтън блесна с невероятно спасяване.

До края на двубоя, така и не се стигна до нови по-интересни ситуации и резултатът остана непроменен, което напълно устройва Манчестър Сити, тъй като отборът на Хосеп Гуардиола ще продължи да се бори за трофей на още един фронт.

Main Menu