1000 българи чакат Стоичков и "Златната топка" за 8-часово шоу в Чикаго

09 Апр 2019 08:55

Стотици сънародници ще напълнят очакват Христо Стоичков и "Златната топка" за шоу на 4 май в Чикаго, съобщи главният организатор на събитието Георги Стойков пред сайта chicago.bg.

Камата ще е в американския град в началото на следващия месец и ще представи там биографичната си книга "Историята", написана в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков.

Книгата вече има огромен успех у нас, а на представянето в Лондон се събраха над 1000 българи. Очаква се подобен хит да е и събитието в Чикаго, като Стойков обяви, че шоуто ще продължи от 18 ч до 2 ч след полунощ. Поне за такъв период е ангажирана зала "Hanging Garden Banquets" в града.

Точно около 2 ч сутринта приключи раздаването на автографи и снимките за спомен с феновете на Стоичков при представянето в Лондон на 1 февруари.

"Ще има доста известни бивши и настоящи световни спортисти, а музикална програма ще бъде от музикално трио "Джърси гърлс" и детска фолклорна формация "Магура" - обясни Стойков. - Участие са заявили и много музиканти и актьори от цяла Америка. Ще има и томбола с допълнителни награди. Цената на куверта е 40 долара."

Голямата атракция ще е копието на "Златната топка", което Христо обеща да занесе на шоуто.

Стоичков игра в Чикаго в началото на века, когато мачовете на отбора бяха голяма атракция за сериозната българска колония в града. Неофициално, в региона и целия щат Илинойс живеят над 200 000 наши сънародници.

Main Menu