Ботев Враца съсипа Верея и вече е все по-близо до баражите за Лига Европа

14 Апр 2019 19:30

Ботев (Враца) стана поредният отбор, който разби Верея. В мач от третия кръг на Група “А” на втората осмица на Първа лига играчите на Сашо Ангелов победиха с 5:0 тима от Стара Загора. Валери Домовчийски, Илия Миланов и Даниел Генов бяха точни за домакините, а автоголове си вкараха Теофилос Корупис и вратарят Кристиян Кацарев.

Резултатът бе открит от домакините още в 14-ата минута. Петър Атанасов нахлу в наказателното поле и бе спънат от Божидар Христов, което принуди съдията да отсъди дузпа. От бялата точка Валери Домовчийски бе точен и даде преднина на тима си.

Преднината на Ботев бе удвоена малко преди почивката. Петър Атанасов центрира меко към наказателното поле, където Илия Миланов засече топката с глава във вратата за 2:0.

В началото на втората част резултатът стана класически в полза на домакините. Венцислав Керчев стреля с глава, топката рикошира в крака на Теофилос Курупис и излъга Кацарев, за да влезе във вратата му.

Само 120 минути по-късно Верея си вкара още един автогол. Домовчийски стреля с глава, като първоначално вратарят Кацарев успя да парира удара, но след това неволно чукна топката във вратата си за 4:0.

В 63-ата минута преднината на домакините стана пет попадения. Комбинация между Мирослав Будинов и Даниел Генов изведе втория на чиста позиция и след като залъга защитник, прати топката в мрежата с плътен удар.

С победата си днес Ботев събра актви от 38 точки, което на практика подпечата участието на тима в борбата за плейофа за Лига Европа. Верея от своя страна продължава да е на дъното с едва шест точки и голова разлика 0:10 от началото на втората фаза на шампионата./sportal.bg

Main Menu