Интер удари Фрозиноне и е все по-близо да се затвърди на третото място

15 Апр 2019 00:41

Интер си тръгна щастлив от гостуването на Фрозиноне в мач от 32-ия кръг на Серия "А". "Нерадзурите" победиха своя опонент с 3:1, а попаденията за тима отбелязаха Раджа Наинголан (19), Иван Перишич от дузпа (38) и Матиас Весино (90+3). Франческо Касата (61) бе точен домакините. Успехът не позволи на Интер да изостане с повече точки от Наполи, като запази преднината на тима от пет точки пред четвъртия Милан. Аржентинският нападател Мауро Икарди отново попадна в стартовия състав на гранда от Милано, като бе подпомаган в атака от Матео Политано, Раджа Наинголан и Иван Перишич.

Отборът на Интер започна по-активно срещата и опита да наложи натиск на Фрозиноне, който бе материализиран в 19-ата минута с гол на Раджа Наинголан. Белгийският полузащитник показа нюх към гола, като засече с глава центриране на Данило Д'Амброзио от десния фланг.

Фрозиноне отговори на хвърлената ръкавица с удар на Паганини с глава, който премина над напречната греда. В 29-ата минута Раджа Наинголан навлезе към средата на терена и стреля, но в аут. В 38-ата минута Интер получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар за нарушение на Раман Чибса срещу Милан Шкриняр в наказателното поле. Футболистът на Фрозиноне свали защитника на Интер с похват от борбата при центриране от ъглов удар. Зад топката застана Иван Перишич в присъствието на терена на Мауро Икарди и превърна дузпата в гол.

В 41-ата минута Матео Политано пропиля златна възможност да направи резултата класически. Мауро Икарди се пребори добре във въздуха, а крилото изскочи от втора позиция и излезе очи в очи със стража Марко Спортиело, който парира последвалия удар.

В 61-ата минута Франческо Касата намали с хубав удар от границата на наказателното поле. До положението се стигна след грешка на Борха Валеро, който подцени ситуацията при изнасянето на топката. В 69-ата минута Камило Чано за домакините стреля опасно от пряк свободен удар, който премина на сантиметри от горния десен ъгъл. В 87-ата минута Балде Кейта проби от левия фланг и центрира прострелно в наказателното поле, където Мауро Икарди на втора греда стреля неточно с глава.

В добавеното време Интер стигна до трети гол след скоростна контраатака, започнала от Матиас Весино, който подаде към Жоао Марио. Португалецът комбинира с Мауро Икарди, а аржентинецът изведе уругваеца зад гърба на защитата. Весино пое и стреля под плонжа на Спортиело за крайното 1:3./sportal.bg

Main Menu