ПСЖ отново не стана шампион, след като изяде голям бой от Лил като гост

15 Апр 2019 00:44

Пари Сен Жермен и тази седмица не успя да подпечата титлата си в Лига 1. Възпитаниците на Томас Тухел се нуждаеха само от една точка в гостуването си на Лил, но допуснаха тежко поражение с 1:5. “Песовете” изиграха мача доста вдъхновено и нанесоха тежък шамар на своя съперник, побеждавайки го за пръв път от 2012 година насам. Трябва да се отбележи, че ПСЖ игра с човек по-малко от 36-ата минута, когато Хуан Бернат бе изгонен с директен червен картон.

Лил поведе в резултата в 7-ата минута, когато Тома Мюние действа неориентирано при едно центриране и заби топката в собствената си врата за 1:0.

В 11-ата минута обаче ПСЖ възстанови равенството. Килиан Мбапе направи страхотен пробив по десния фланг и елегантно намери непокрития Хуан Бернат, който отблизо бе точен за 1:1.

В 13-ата минута гостите можеха да направят пълен обрат, но гол на Мбапе не бе признат заради засада.

В 36-ата минута парижани останаха в намален състав. Бернат задържа откъсващия се Никола Пепе и получи червен картон.

Въпреки това гостите можеха да поведат в 48-ата минута, когато Тило Кеерер с плонж не успя да отбележи отблизо, правейки невероятен пропуск.

До края на мача обаче на терена имаше само един отбор и това бе Лил. В 51-ата минута домакините направиха бърза контраатака, Пепе бе изведен зад защитата и хладнокръвно реализира за 2:1.

В 65-ата минута Жонатан Бамба получи пред наказателното поле, напредна и с мощен удар в близкия ъгъл не остави шанс за реакция на Алфонс Ареола.

Четвъртият гол за Лил падна в 71-ата минута, когато след центриране от фаул Габриел порази с глава във вратата на съперника.

В 84-ата минута и Жозе Фонте записа името си сред голмайсторите за крайното 5:1. Той се разписа с глава след центриране от корнер.

Така Лил заслужено стигна до победата и събра актив от 64 точки на 2-ата позиция във временното класиране. ПСЖ пък за пръв път допусна 5 гола от френски съперник от 10 години насам. Макар и доста неприятно, поражението не е фатално за парижани, които са на върха в класирането с 81 точки и преднина от 17 пред днешния си противник./sportal.bg

Main Menu