Бензема няма спирка и направи нещо уникално

21 Апр 2019 19:55

Отборът на Реал Мадрид спечели с 3:0 срещу гостуващия Атлетик Билбао в двубой от 33-тия кръг на Ла Лига, игран пред 59 815 зрители на "Сантиаго Бернабеу". Карим Бензема съсипа баската защита с хеттрик (47, 76 и 90). Френският стрелец е вкарал всичките последни осем гола за "белите", нещо изумително. Въпреки победата Реал остава на четири точки зад Атлетико Мадрид и на цели 13 зад Барселона.

Зинедин Зидан постави Хесус Вайехо като партньор на Рафаел Варан в центъра на защитата. Карим Бензема поведе нападението, обграден от Лукас Васкес и Марко Асенсио. Гайска Гаритано подреди 4-2-3-1 с Иняки Уилиямс в атака.

Срещата започна в спокойно темпо. Гостите от "Сан Мамес" стартираха с висока преса, която не им помогна за ранна голова ситуация. Постепенно домакините овладяха топката и се пренесоха по-напред. В 13-ата минута Марсело отправи "тежък" удар от 19 метра, при който кълбото прелетя над гредата.

"Лос меренгес" опитваха да притиснат своя съперник и да осъществяват заплахи по фланговете. В 26-ата Дани Карвахал получи отдясно на наказателното поле, но спечели само корнер от ситуацията. Минута по-късно Марсело посегна да играе с топката, но не прецени добре нейния отскок. Бензема също беше в добра позиция.

Усилията на мадридчани се изразяваха единствено в корнери пред вратата на Яго Ерерин. В 42-ата Раул Гарсия стреля с глава след първия корнер пред вратата на Кейлър Навас. Костариканският страж улови без затруднения. Като цяло първата част не донесе нито едно докрай чисто голово положение.

Второто полувреме започна с чудесен шанс за баските. Вайехо направи много важен шпагат пред Иняки Уилиямс. Секунди по-късно топката попадна в мрежата на Атлетик. "Червено-белите" сякаш още мислеха за предното положение и не направиха нужното, за да се прегрупират в отбрана. Дани Карвахал изнесе топката, Тони Кроос подаде наляво за свободения Асенсио, който напредна и центрира към непокрития Бензема, който реалзира с глава от девет метра - 1:0.

Последваха още две положение пред вратата на "рохибланкос" в рамките на следващите стотина секунди. При втората ситуация Марсело шутира над гредата. В 70-ата Зидан направи двойна смяна, пускайки Гарет Бейл и Иско. В 76-ата Бензема реализира 20-ия си гол в Ла Лига. Той беше оставен сам на втора греда при корнер, вратарят Ерерин се размина с топката и номер 9 на Реал отново вкара с глава за 2:0.

В 87-ата Иняки Уилиямс можеше да намали с глава, но Навас спаси с крак. Две минути по-късно Бейл изскочи сам срещу вратаря, избра да го прехвърли, ала не го направи прецизно и тпката премина над гредата. В 90-ата минута Бензема оформи своя хеттрик. Стражът на "лъвовете" напусна очертанията на наказателното си поле, не успя да играе с топката и Карим с лекота прехвърли вратаря за крайното 3:0.

С попаденията си днес Бензема изпревари Луис Суарес в голмайсторското подреждане. Пред французина е само Лионел Меси. Карим остава една от малкото положителни новини за Реал този сезон./sportal.bg

Main Menu