Арсенал загуби изненадващо у дома и застраши мястото си в топ 4

21 Апр 2019 20:06

Арсенал допусна изненадваща загуба с 2:3 от Кристъл Палас на “Емиратс”. Провалът намали доста шансовете на “артилеристите” да си осигурят място в четворката, тъй като на тима му предстоят тежки гостувания на Уулвърхамптън и Лестър.

Отборът на Рой Ходжсън се възползва от грешки в защитата на съперника и си гарантира оставането във Висшата лига. Кристиан Бентеке откри резултата с първия си гол от около година. Месут Йозил изравни малко след почивката, но попадения на Заха и Макартър осигуриха непреодолим аванс на Палас. Обамеянг отбеляза ново попадение за “топчиите”, но тимът на Унай Емери не успя да стигне дори до точка.

Въпреки промените в отбора, Арсенал започна агресивно и още преди да е изминала първата минута Йозил стреля към вратата, но право в ръцете на Гуаита. “Артилеристите” обаче оставяха пролуки в защита. При първата ситуация Макс Майер бе блокиран. Контраатаките на гостите носеха опасност, като Мустафи трябваше да се намесва в последния момента, за да предотврати попадение.

В 17-ата минута невероятното се случи - Кристиан Бентеке се разписа. Белгиецът вкара първия си гол от почти година. След центриране от фаул той бе оставен непокрит и с глава насочи топката към мрежата. За последно това му се бе случвало на 28 април миналата година.

Арсенал подобри представянето си и търсеше изравняване, но трудно стигаше до голови положения, тъй като защитата на гостите успяваше да неутрализира нападателите на съперника. В 38-ата минута играчите на Емери имаха сериозни претенции за дузпа, след като Уан-Бисака блокира центриране с ръка, но съдията прецени, че това не е дузпа.

Домакините изглеждаха доста по-агресивни след почивката и изравниха в 47-ата минута. Влезлият като резерва Алекс Иуоби проби отляво и върна към Лаказет, а французинът технично намери Йозил, който пък изненада вратаря с удар в близкия ъгъл и резултатът стана 1:1.

“Артилеристите” имаха предимство през втората част и Иуоби имаше основна заслуга за това. Неориентирани действия в защита обаче отново дадоха аванс на Палас. В 61-ата минута Бентеке спечели висока топка и я отклони. Мустафи можеше да я овладее, но я остави за вратаря. Вилфрид Заха заобиколи германеца и чукна топката покрай Лено.

Попадението вдъхна увереност на гостите и те направиха няколко отлични атаки в следващите минути. Арсенал пък бе объркан и в опитите си да бъде нападателен оставяше много пространства за бързите атаки на гостите и нестабилната защита на “топчиите” имаше сериозни проблеми. Тя отново се пропука в 69-ата минута. След центриране на Миливойевич, Дан отклони топката, а Макартър я прати в мрежата с глава./sportal.bg

Main Menu