Чешки национал загина в катастрофа в Турция, след мач

29 Апр 2019 11:11

Чешкият национал и футболист на Аланияспор Йозеф Шурал е загинал в катастрофа след мач на тима си в турското първенство, обявиха от клуба.

"Минибусът на тима е катастрофирал на връщане от двубоя с Кайзериспор, който беше вчера. Седем футболисти са пострадали. Най-сериозни травми е имал Йозеф Шурал, който е бил откаран в частна клиника в Алания, но лекарите не са успели да го спасят и той е починал", се казва в изявление на футболния клуб.

Вестник "Сабах" съобщава, че част от играчите са се връщали от Кайзери в Алания след мача от турското първенство срещу Кайзериспор, който завърши 1:1. Катастрофата е станала пет километра преди центъра на Алания. По предварителни данни микробусът с играчите се е преобърнал.

28-годишният Шурал премина в турския клуб от Спарта (Прага) през януари тази година и има 1 гол в 11 мача. За националния тим на Чехия той е изиграл 20 двубоя и е отбелязал едно попадения.
Аланияспор е на пето място в първенството на Турция с 42 точки след 30 мача.

В буса са били и две от звездите на тима Папис Демба Сисе и Стивън Коулкър, бивши звезди във Висшата лига. Те са леко пострадали и няма опасност за живота им.

Main Menu