Хетафе все по-близо до Шампионска лига

05 Май 2019 16:51

Отборът на Хетафе продължава да стъпва уверено към участие в Шампионската лига след домакинска победа с 2:0 над Жирона. Днес по обяд публиката на “Колисеум Алфонсо Перес” се зарадва на попадения на Хорхе Молина (16) и Анхел Родригес (77). Хета води с три точки пред Севиля, като има и по-добри показатели от “бяло-червените”. Ако Валенсия спечели тази вечер в Уеска, момчетата на Марселино също ще се доближат на три точки до Хетафе, като в този случай “прилепите” имат по-добри показатели в директните сблъсъци с кастилския тим.

Статистиката на мача не изненада никога, като “сините” умишлено отстъпиха владението на топката и търсеха опростени и бързи нападения. В 16-ата минута домакините откриха резултата след чудесно вертикално подаване. Хуанпе загуби топката и Димитри Фулкие изведе по земя Хорхе Молина, който стреля към далечния ъгъл от около 12 метра - 1:0. В 24-тата Ясин Буну спаси с крак след опасен удар на Матиас Оливера. В 43-тата Кристиан Порту стреля, макар и притиснат от Леандро Кабрера - вратарят Давид Сория парира.

След почивката играта продължи да бъде спокойна и с малко голови ситуации. В 68-ата минута Хорхе Молина стреля много опасно и топката облиза гредата. Минута по-късно гостите от “Монтиливи” останаха с човек по-малко след червен картон на Борха Гарсия за разправия със съдията. В 77-ата тимът на Пепе Бордалас подпечата победата с втори гол. Бруно тръгна на скорост отляво, Анхел Родригес получи в наказателното поле, технично се освободи и стреля по земя от 15 метра за 2:0./sporta.bg

Main Menu