Аталанта обърна Лацио и е все по-близо до Шампионска лига

05 Май 2019 20:34

Отборът на Аталанта надигра Лацио с 3:1 като гост на "Олимпико" в Рим в среща от 35-ия кръг на Серия "А". Марко Пароло реализира попадението за столичани още в 3-ата минута, а в 22-ата Дуван Сапата изравни. В 58-ата минута Тимоти Кастане бе точен за 1:2, а Берат Джимсити оформи крайния резултат в 76-ата минута.

Този мач бе със сериозно значение за разпределението на местата в европейските клубни турнири. "Орлите" от Рим се нуждаеха от задължителна победа, за да запазят някакви шансове за Топ 4, а тимът от Бергамо не можеше да си позволи грешка, защото имаше вариант още тази вечер да бъде изместен от четвъртото място от Рома. В момента обаче нещата изглеждат розови за клуба от Бергамо. Момчетата на Джан Пиеро Гасперини заемат четвърта позиция в подреждането с 62 точки. Само с точка пред тях на трето място е Интер. Лацио пък е осми с 55 точки и на практика вече няма как да финишира сезона в Топ 4.

Чиро Имобиле и Фелипе Кайседо водеха атаката на “орлите” във формация 3-5-2. Алехандро Гомес, Йосип Иличич и Дуван Сапата пък бяха основните оръжия на гостите в система 3-4-2-1.

Още в 3-ата минута халфът Марко Пароло даде аванс на “бианкочелестите” в резултата. Той показа съобразителност в наказателното поле на Аталанта и с удар отблизо изпрати топката в долния десен ъгъл на Пиерлуиджи Голини.

В 14-ата минута Чиро Имобиле бе близо до нов гол за Лацио, но Голини парира мощния му изстрел. Четири минути по-късно Аталанта застраши за първи път от началото на мача сериозно вратата на Томас Стракоша, но колумбийският голаджия на гостите Дуван Сапата стреля много неточно над напречната греда.

В 22-ата минута Сапата изравни резултата. Той се измъкна от отбраната на Лацио в наказателното поле на домакините и с удар по земя от близко разстояние изпрати топката в долния десен ъгъл на Стракоша.

Само две минути след изравнителното попадение Пароло имаше шанс да вкара втория си гол в мача, но не успя да прехвърли Голини. В 29-ата минута пък пред Йосип Иличич се откри прекрасна възможност да направи резултата 1:2, но словенецът не уцели вратата на Лацио от съвсем близка дистанция, след като бе изпуснат от защитата на столичния тим.

Второто полувреме започна с опасност за вратата на Лацио, като Стракоша попречи на Иличич да изведе Аталанта напред в резултата в 46-ата минута.

В 58-ата минута защитникът на Лацио Уолъс имаше нескопосано отиграване и позволи на Папу Гомес да открадне топката, след което аржентинецът се разходи спокойно в наказателното поле на домакините и потърси свой съотборник. Играч на Аталанта се размина с топката, но тя попадна право в Тимоти Кастане, който не пропусна да уцели опразнената врата - 1:2.

В 72-ата минута Адам Марушич пропусна добра възможност за гол за Лацио, а малко след това домакините имаха претенции за неотсъдена дузпа, след като Имобиле бе дръпнат за фланелката от противников футболист.

Над Рим заваля силен дъжд, а в 76-ата минута Аталанта реализира трето попадение. Негов автор стана Берат Джимсити, който заби топката във вратата на Стракоша с глава след центриране от ъглов удар.

До края на срещата играчите на Гасперини без особени трудности задържаха удообния за тях резултат и направиха важна крачка към четвъртото място, като дори имат шанс да изместят Интер от третата позиция./sportal.bg

Main Menu