Девойките до 17 години загубиха от Испания във втория си мач от Европейското в България

08 Май 2019 14:03

Българският национален отбор за девойки загуби с 0:3 от Испания втората среща от европейските финали, на които сме домакин. Карола Санчес (42) даде преднина на "Ла Фурия", а Силвия Жолис (47) удвои в началото на второто полувреме. Паралуело (72) вкара трети гол във вратата на България. Срещата се играе в Добрич. Следващата среща на националния ни отбор е в събота срещу отбора на Дания. Двубоят отново ще бъде в Добрич от 11:30ч.

В първия мач отборът на България за девойки загуби с 1:3 от Португалия пред 3000 зрители, а Испания завърши наравно 0:0 с Дания.

В 7-ата минута Димова улови топката след добър удар на Пала, който се отби в крака на наша защитничка. Минута по-късно Паралуело осъществи добър пробив по лявото крило, центрира по земя в наказателното поле, където Пала стреля, но Димова бе на мястото си и спаси. През първите десет минути на срещата отборът на Испания контролираше топката и нашите девойки трудно излизаха от полето си. Испанките продължиха да диктуват действията на терена, докато българският национален отбор изчакваше съперника на контраатака.

В 42-ата минута Карола Санчес изведе Испания напред в резултата. След дълго разбъркване в наказателното поле, топката стигна до испанската, която бе оставена непокрита в наказателното поле и със силен удар от около три метра опъна мрежата. Минута по-късно Салма Паралуело се размина с гола, след като не успя да засече топката от добра позиция. Българките пък се опитваха да застрашат противниковата врата с удари от далечна дистанция, които не се увенчаха с успех.

Второто полувреме започна силно за Испания и още в 47-ата минута Силвия Жолис успя да удвои преднината на тима си. Грешка при изчистването доведе до разбъркване. Топката бе пусната успоредно на голлинията и от метър Жолис я засече във вратата.

В 54-ата минута Димова спаси силен удар на Салинас от границата на наказателното поле. Минута по-късно българската вратарка парира шут на Паралуело. В 58-ата минута Паралуело вкара топката във вратата на България, но попадението й бе отменено заради отсъдена засада.

В 64-ата минута Вививан стреля от пряк свободен удар, но топката премина на около половин метър над вратата. В рамките на две минути испанките стреляха два пъти, но в аут. Правещата много добър мач Паралуело вкара трети гол във вратата на България в 72-ата минута. Испанката вкара на празна врата, след като Димова не успя да се намеси при центриране по земя от десния фланг. В 76-ата минута гредата спаси нашия отбор.

Неразбирателство между Димова и защитничка позволи на Паралуело да открадне топката и да подаде към Бартел, която стреля, но в напречната греда. Пет минути преди края на редовното време Димова спаси удар на Карило от няколко метра. В 88-ата минута Фернандес нахлу в наказателното поле и стреля, а ударът й бе спасен от Димова. В добавеното време Паралуело нацели страничната греда.

БЪЛГАРИЯ - ИСПАНИЯ 0:3
0:1 Карола Санчес (42)
0:2 Силвия Жолис (47)
0:3 Паралуело (72)

БЪЛГАРИЯ: Димова, Найденова, Бесет, Стойчева, Йорданова, Динева, Иванова, Стоянова, Джалева, Парапунова, Палагачева

ИСПАНИЯ: Лопес Валенцуела, Техада, Фернандес, Ернандес, Пала, Фернандес, Паралуело, Санчес, Гарсия Махарин, Алонсо, Маринес Салинас/sportal.bg

Main Menu