Националките до 17 години завършиха с три поредни загуби на Европейското първенство до 17 години в България

11 Май 2019 14:43

Националният отбор на България за девойки до 17 години приключи участието си на финалите на Европейското първенство, което се провежда у нас. Момичетата на Троян "Тони" Радулов паднаха с 0:2 от Дания на стадион "Дружба" в Добрич и напуснаха състезанието. Същата орис обаче имат и датчанките, които отпадат с четири точки в своя актив. Представителките на "Червения динамит" останаха трети в групата, защото по същото Испания отнесе Португалия с 6:0.

За победителките в Добрич вкараха Корнелия Крамер и Фрея Сторм. Първата намери мрежата зад Виктория Димова в деветата минута, а Сторм удвои резултата в 76-ата минута. Въпреки двете допуснати попадения, нашата вратарка Димова отново блесна със сърцата игра и няколко спасени изстрела. В атака пък се изяви много добре Димитра Иванова, която обаче нямаше шанс пред гола и не успя да се разпише.

Така България завърши първото си участие на финали на турнир в женския футбол. Нашите момичета финишираха с три поражения на сметката си и един отбелязан гол, зарадвал три хиляди зрители на двубоя с Португалия./sportal.bg

Main Menu