Удинезе и Емполи с важни победи в битката за оцеляване

12 Май 2019 18:45

Отборът на Емполи спечели гостуването си на Сампдория с 2:1 и остана в битката за спасение в Серия "А". Същевременно ветеранът Фабио Куалярела реализира своя гол №26 през сезона, което го приближава максимално към "Златната обувка" в шампионата. Преди почивката "Ил Дория" имаше преимущество, но до попадение във вратата на Бартломей Драговски така и не се стигна. Възможност за гол с глава пропиля Куалярела, а изстрел на Якуб Янкто се отби във външата страна на страничната греда. След почивката дойдоха миговете за "адзурите" от Тоскана. В 56-ата минута Диего Фариас откри резултата за Емполи. Двайсет минути след това Джовани Ди Лоренцо простреля стража на домакините Емил Аудеро отблизо. Ди Лоренцо направи добавка, след като секунда по-рано Франческо Капуто не успя да преодолее вратаря на "моряците" от бялата точка. В добавеното време Куалярела не сгреши от дузпа и фиксира крайния резултат на "Мараси".

Тимът на Удинезе надигра с 3:1 мислещия вече за Серия “Б” тим на Фрозиноне като гост в мач от 36-ия кръг на италианското първенство. Гостите от Удине си свършиха работата още преди почивката. Стефано Окака Чука реализира две попадения (11, 45), а Самир също порази вратата на Фрозиноне (41). Почетното попадение за домакините бе дело на резервата Федерико Дионизи пет минути преди края.

Фрозиноне остава на предпоследното 19-о място в класирането с 24 точки, на 12 точки от зоната на спасението. Удинезе пък заема 16-а позиция с 37 точки и в последните 2 кръга ще продължи битката за оцеляване./sportal.bg

Main Menu