Тотнъм в ШЛ и през следващия сезон, Юнайтед се издъни жестоко

12 Май 2019 19:00

Тотнъм се класира за груповата фаза на Шампионската лига и през следващия сезон. Финалистът в турнира си осигури мястото, след като направи 2:2 у дома с Евертън. Дори и при загуба обаче лондончани трябваше да загубят с много, а директният конкурент Арсенал също да спечели с много, за да измести шпорите от 4-то място.

Иначе Ерик Дайър откри за Тотнъм в 3-та минута, но пълен обрат за Евертън с голове на Уолкът в 69-та и Тосун в 72-та върна интригата за четвъртото място. Все пак Ериксен в 75-та официално класира Тотнъм отново в зона Шампионска лига.

Арсенал пък победи Бърнли с 3:1 като гост. Обамеянг откри в 52-та, отново той в 63-та удвои, а Барнс в 65-та върна интригата. В добавеното време Нкетиах оформи крайния резултат.

Челси завърши трети след 0:0 като гост на Лестър.

Манчестър Юнайтед пък изпрати слабия си сезон по трагичен начин, като загуби у дома от изпадналия Кардиф с 0:2. Тимът от Уелс напусна Висшата лига с два гола на Мендез и историческа победа в Манчестър.

Така трети е Челси със 72, Тотнъм е четвърти със 71 и двата тима ще отидат да играят в Шампионска лига. С Лига Европа ще се задоволят Арсенал, който е със 70 и Манчестър Юнайтед, който е шести с 66. Остава да се реши само последната квота за Лига Европа. Ако Уотфорд вземе ФА Къп тимът ще отиде в Лига Европа, но ако Сити спечели Купата седмият Уулвърхямптън ще играе в Лига Европа.

От Висшата лига изпаднаха Кардиф, Фулъм и Хъдърсфийлд. Промоция спечелиха Норич и Шефилд Юнайтед, а по-късно ще стане ясен и третият отбор, като в момента се играят плейофи за последното място във Висшата лига. 

Main Menu