В Испания до последно борба за Шампионска лига и оставане

12 Май 2019 23:40

В Испания остана само един кръг до края, но той ще бъде доста интересен. В днешния предпоследен кръг се заплете борбата за Шампионска лига. 

Хетафе, който беше на четвъртата позиция загуби с 0:2 при гостуването си на Барселона и вече е пети, въпреки че има равни точки с 4-ия Валенсия, но по-лоши показатели. Валенсия се възползва от грешната стъпка на Хетафе и победи с 3:1 Алавес, така Валенсия е на само победа от Шампионска лига през следващия сезон.

Севиля пък направи 1:1 като гост на Атлетико Мадрид и остави минимални шансове за класиране в Шампионска лига. 

Реал Мадрид пък загуби от Реал Сосиедата с 1:3 като гост. 

Шампион е Барселона, който е с 86 точки, втори е Атлетико Мадрид със 75, а трети Реал Мадрид с 68. Валенсия е на четвъртата позиция с 58 точки, Хетафе е пети също с 58, а Севиля е шести с 56. Седми е Атлетик Билбао с 53 точки, с шансове за седмото място, което ще даде последното място в Лига Европа е и Реал Сосиедат, който е с 50.

Уеска и Райо Валекано вече изпаднаха, но ще има интрига между Селта Виго и Жирона. В момента Жирона е с 37 точки на 18-то място и изглежда с минимални шансове за оцеляване, но Селта Виго е на три точки на 17-та позиция. 

Main Menu