Ще отнемат ли титлата на Манчестър Сити?

16 Май 2019 13:05

 

Второ разследване срещу новия стар шампион на английската Висша лига "Манчестър Сити" е започнало в рамките на последните няколко дни. Информацията е на германското издание "Билд".

След УЕФА и Висшата лига разследва "гражданите" за нередности. Европейската централа се занимава с английския клуб заради финансовия феърплей.

Говорител на Висшата лига пък разкрива в отговори на въпроси на "Билд" за какви прегрешения може да пострада "Сити".

Първото е манипуларане на спонсорски договори. Във фокуса на разследването е този с националната авиокомпания на ОАЕ "Етихад". Според него "гражданите" трябва да полумават 78 млн. евро на година. Оказва се обаче, че авиокомпанията плаща само 9,7 млн., а останалото покрива собсвеникът на клуба шейх Мансур. Това е абсолютно забранено.

Другото провинение е неспазването на правилата за защита на непълнолетни футболисти при привличането им в академията на "Сити". При това манчестърци вече веднъж бяха наказани по този параграф.

Заедно с финансовите манипулации положението на защитилите титлата си "граждани" става тежко, пише в материала.

Те са заплашени от отнемане на точки или забрана за трансфери. В член 29 точка i в правилника на Висшата лига за финансовия феърплей пък е записана като санкция и отнемане на трофеи.

Main Menu