Задава се най-слабо посетеният финал в Лига Европа

22 Май 2019 12:48

Съществува реална опасност по време на тазгодишния финал в Лига Европа да има хиляди празни седалки на стадиона в Баку, на който УЕФА реши да повери домакинството. Причината за това, че Челси и Арсенал не могат да продадат и половината от билетите си за мача, който е след седмица. На двата клуба бяха отпуснати общо 12000 билета (по 6000 за всеки), но според медиите на Острова до момента те не са успели да продадат и половината от общия им брой. Феновете на "артилеристите" са закупили 3500 пропуска до момента, докато от "Стамфорд Бридж" са продали по-малко от 2000 билета.

Заниженият интерес се дължи на трудностите, свързани с организирането на пътуването до столицата на Азербайджан. Цената на полета възлиза на около 1300 паунда, а местните хотели са вдигнали многократно цените за нощувка, надявайки се да припечелят повече от английските привърженици.

От Арсенал вече упрекнаха УЕФА заради избора на място за провеждане на финала, но европейската футболна централа отговори, че домакинът се определя две години по-рано и не е имало как да предвидят, че два английски клуба ще стигнат до мача за трофея./sportal.bg

Main Menu