Лудогорец или ЦСКА ще е шампион

24 Май 2019 09:05

Лудогорец е на крачка от спечелването на осмата поредна титла в Първа професионална лига. Макар да показаха доста колебния през сезона, “Орлите” останаха на върха кръг преди края и сега само от тях зависи дали ще ликуват отново. Днес те се изправят срещу Черно море в търсене на задължителна победа на “Лудогорец Арена”. Вземат ли трите точки, златните медали са за тях. Теоритично те могат да са шампиони и при равенство или загуба, но тогава трябва да разчитат, че ЦСКА-София няма да победи Ботев (Пловдив) на “Армията”.

На пръв поглед изглежда, че Лудогорец не би трябвало да има проблем срещу Черно море. Варненци се очаква да пристигнат в доста осакатен състав без контузените Цветомир Панов, Георги Божилов и Радослав Василев. Очаква се треньорът Илиан Илиев да даде почивка и на Георги Илиев, Виктор Генев, Петър Витанов и Пламен Димов. Това означава, че “Моряците” ще са в доста екпериментален състав.

От друга страна обаче Черно море е с позитивен баланс серщу Лудогорец през този сезон. В досегашните три мача варненци имат 2 победи и 1 загуба. Те паднаха лошо с 1:5 през есента на “Лудогорец Арена”, но след това на два пъти победиха разградчани с 1:0 и с 2:1 на “Тича”. Сега те се канят отново да объркат сметките на своя съперник и да му подложат крак по пътя към титлата.

 

ЦСКА излиза на "Армията" днес от 20:00 часа за задължителна победа срещу Ботев Пд. Червените ще станат шампиони, ако стигнат до успеха, а в същото време Лудогорец не спечели срещу Черно море в Разград. Макар и да изглежда малко вероятно антирекордната суша на ЦСКА без титла да приключи днес, надеждата умира последна.

Армейците излизат срещу най-кошмарния си съперник през пролетта. В Ботев обаче имат куп кадрови проблеми. От една страна, Антонио Вутов и Ради Апостолов са наказани. От друга, заради контузии двубоя ще пропуснат Радослав Терзиев и Васил Шопов, който ще бъде опериран. В последните 2 срещи Терзиев не бе в групата. Обяснението от канарчетата е за травма.

С болежки в Ботев са още Крие Добрев и Кристиан Димитров, които също почти сигурно са аут за срещата. Така се очертава тимът да излезе на "Армията" без доста от основните си състезатели. И все пак не бива да се забравя, че пловдивчани играха много силно и с пределна мотивация във всяка една от срещите си с ЦСКА през сезона - 3 в първенството и 2 за купата.

Main Menu