Лудогорец не допусна изненада и отново е шампион

24 Май 2019 21:54

Доминацията на Лудогорец продължава. “Орлите” се наложиха категорично с 4:1 над Черно море в мач от последния кръг на шампионата. По този начин разградчани грабнаха за осми пореден път шампионската титла на България, която не им се е изплъзвала от деня, в който “зелените” влязаха в групата на майсторите. Макар че през тази години в тима се забелязва отстъпление, Лудогорец заслужено спечели златните медали. “Орлите” освен че завършиха на първо място, са с по-добри показатели в преките двубои с големия си конкурент през тази година - ЦСКА-София.

Първото попадение реализира Димо Бакалов в десетата минута. В 23-ата Жоржиньо изравни. Радостта на гостите бе кратка, тъй като Якуб Шверчок вкара втори гол за своя тим в 32-ата минута. В 58-ата минута Шверчок отбеляза втори гол и по този начин осигури два гола аванс на своя тим. В 70-ата минута Шверчок оформи своя хеттрик.

Българският шампион излезе напред в десетата минута. При центриране отдясно, стражът на "моряците" Дичевски изби топката, която попадна в краката на Светослав Дяков. Опитният играч без подготовка се опита да прехвърли излезлият напред страж. Изстрелът на капитана на "орлите" се оказа слаб, но Бакалов скочи и прати кълбото в мрежата. При тази ситуация нападателят имаше и късмет, тъй като при въздушния двубой играч на Черно море първи игра с топката, но миг по-късно тя се удари в Бакалов и спря в мрежата -1:0!

В 23-ата минута гостите от Варна изравниха. Жоржиньо засече остро центриране отдясно и не остави никакъв шанс на Пламен Илиев - 1:1!
В 30-ата минута разградчани поставиха под сериозно изпитание бранителите на своя опонент. Джоди Лукоки центира към Бакалов, който върна успоредно на голлинията към Якуб Шверчок. Полският голаджия обаче не успя да отправи точен удар от добра позиция.
Равенството властваше само девет минути. В 32-та минута шампионите отново поведоха. Шверчок се разписа от близка дистанция, след грешка на Патрик Андраде - 2:1!
В края на първата част Лудогорец като по чудо не допусна втори гол. Мирослав Енчев шутира от няколко метра, но Пламен Илиев реагира светкавично и изби на сантиметри от голлинията.

В 58-ата минута "зелените" си осигуриха комфортна преднина. След центриране отляво Козмин Моци се извиси и върна с глава към Шверчок. Таранът се оказа най-съобразителен и заби неспасяемо топката с глава в мрежата зад стража Дичевски за 3:1.
Малко по-късно Шверчок имаше отлична възможност окончателно да сложи точка на спора. Футболистът на Лудогорец излезе сам срещу вратаря, но си пое дълго и опропасти изгодната ситуация.
В 70-ата минута Шверчок оформи своя хеттрик. Талантът от школата на "орлите" - Моминик Янков, който се появи в игра през втората част, напредна и изведе на голова позиция полския голаджия, за когото не бе проблем да преодолее с прецизен изстрел по земя вратаря на гостите за 4:1.
И в двата тима липсват по няколко играчи. За Лудогорец участие няма да вземат Марселиньо и Вандерсон, които са контузени. Клаудио Кешерю и Станислав Малолев пък изтърпяват наказание.
В групата на "моряците" не попаднаха Георги Илиев, Петър Витанов, Виктор Генев, Георги Божилов и вратарите Георги Китанов и Иван Дюлгеров./sportal.bg

Main Menu