До 12 юни няма да е ясна съдбата на Верея

06 Юни 2019 17:37

Съдбата на извадения от Първа лига отбор на Верея (Стара Загора) няма да бъде ясна преди 13-и юни, което означава, че е невъзможно да се взима решение по казуса в каквато и да е посока. Както е известно, професионалният лиценз на Верея е отнет и при това положение те трябва да продължат участието си в Трета лига- Югоизток.

От Верея обаче са обжалвали решението пред Апелативната комисия по лицензирането и са внесли нови доказателства. Сега трябва да се произнесе Апелативната комисия по лицензирането, като това ще стане след 12-и юни. На тази дата обаче е насрочено тегленето на жребия за новото първенство в Първа и Втора лига. От БФС обявиха, че Верея ще присъства в жребия за Втора лига и ще бъде изтеглен този отбор. И чак след това ще стане ясно дали обжалването на отнетия лиценз е успешно или не.

Едно нещо е ясно- бараж или баражи за попълването на евентуално освободилото се място няма да има, тъй като времето не позволява такива. Ако участват повече от два отбора, то ще трябва да се търсят две дати, а новото първенство във Втора лига стартира на 20-и юли. "Вариантите са два. Първият е ясен- първенството във второто ниво ще се проведе със 17 отбора, а вторият- да бъде включен отбор, който има най-добър коефицент в сравнение с другите отбори, заели 2-и места в своите групи, коментира човек от БФС, запознат с казуса.

По този показател най-добри са резултатите на Созопол от Югоизточната Трета лига, които имат събрани най-много точки, който е спечелил 85 точки в 34 мача./sportal.bg

Main Menu