Официалната топка за новия сезон в българския футбол ще бъде представена на 12 юни в Бояна

07 Юни 2019 19:08

За четвърта поредна година продължава успешното сътрудничество между Българския футболен съюз, Министерството на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор, което по традиция ще бъде подчертано чрез подсигуряването на футболни топки за отборите от Първа и Втора професионална лига.

През новия сезон елитните ни състави ще играят с истински футболен шедьовър - Adidas Conext 19, вдъхновена от топката Tricolore, с която Франция стигна до световната титла през 1998 г. Топките за отборите от Първа лига са осигурени със средства на БСТ. Клубовете от Втора лига пък ще се радват на достойнствата на топката Nike Merlin благодарение на помощта от страна на БФС.

Представянето на официалната топка за новата футболна кампания ще се състои на 12 юни (сряда) от 11:30 ч. в Амфитеатралната зала на Национална футболна база "Бояна" и ще бъде уважено от президента на футболната централа г-н Борислав Михайлов, министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев и изпълнителния директор на спортния тотализатор г-н Дамян Дамянов. То ще бъде предшествано от награждаване на отличниците през последния сезон в елитните юношески групи до 15, до 17 и до 19 години.

Непосредствено след церемонията ще бъде изтеглен и жребият за новата кампания в професионалния ни футбол, съответно Първа и Втора лига.

 

Main Menu