IBF даде зелена светлина на Руис да направи реванш с Джошуа преди Пулев

08 Юни 2019 15:51

Анди Руис-младши може да се боксира с Кубрат Пулев само ако се договори за мач с него, без да е задължен да го направи от наша страна. Това обяви специално за "Тема спорт" Жанет Салазар, която е директор на "Връзки с обществеността" на IBF.

Организацията бе потърсена, за да даде важна информация относно ситуацията около задължителната защита на пояса в тежка категория. Кобрата е официален претендент за титлата на федерацията, като стои в тази си роля вече повече от година.

Той самият сподели, че вече е влязъл в преговори с щаба на новия световен шампион, като е близо до уговаряне на сблъсък през ноември в Лае Вегас. От IBF обаче внесоха яснота по повод задължителната защита на американеца с мексикански корени.

"Анди Руис няма задължения към IBF, поне към този момент. Ситуацията е такава, че той трябва да защити първо пояса на WBO, тъй като тяхната организация е пред нас по реда на задължителните мачове. След като го направи, тогава вече може да влезем в разговори за негов противник по нашата ранглиста. Така стои ситуацията към днешна дата.

Той има зелена светлина от нас да направи реванш с Антъни Джошуа или пък да боксира с когото иска. Не мога да кажа колко време ще отнеме, преди да дойде редът на IBF за задължителна защита. Кубрат Пулев остава №1 в нашата ранглиста. Това не означава, че той няма да боксира в следващ мач с Руис. Това решение обаче няма да дойде от нас, а само ако те постигнат договорка помежду си", констатира от САЩ Жанет Салазар.

Проверката показва, че Анди Руис трябва да боксира срещу претендента на WBO. В момента това е Дилиън Уайт. Британецът е на първо място в ранглистата на организацията, като ще се бие с Оскар Ривас на 20 юли в Лондон. При това положение победителят от този мач би трябвало да излезе срещу Руис за пояса. Едва ли обаче новият шампион ще чака дотогава, за да организира следващия си двубой. Почти сигурно той или ще подпише за реванш с Антъни Джошуа, или ще се разбере с Кобрата за двубой във Вегас в края на годината.

Main Menu