Благой Иванов с втора победата в UFC

09 Юни 2019 08:23

Единственият българин в най-престижната ММА промоция в света - UFC - Благой Иванов постигна втората си победа във въпросната верига, след като надви австралийската надежда в смесените бойни изкуства Тай Туваса. Разнообразната и вълнуваща битка се проведе в пълните три рунда и накрая съдиите трябваше да решават изхода й, но и тримата логично присъдиха успеха на Багата.

Иванов вече е със статистика в ММА 18 победи и 2 загуби, докато Туиваса записа едва второто си поражение в окгатона, след като в предишния си сблъсък бе спрян от бившия шампион Жуниор дос Сантос. Багата изълни перфектно тактическия си план и спечели дуела във всеки един компонент, като най-добрият аспект от играта на австралиеца бяха десните му вътрешни лоукикове. Като цяло обаче статистиката също бе категорична в полза на Благо.


Туиваса опитваше да сменя гарда в началото на битката и да опонира на Багата в това отношение, като двамата бяха предпазливи в първата минута. Ляво кроше в главата на австралиеца го спря да стъпва напред от самото начало и двамата се пренесоха отново в средата, като Туиваса отговори на предизвикателството с ляво-дясно кроше. Двамата преминаха в клинч и Багата бе притиснат до клетката, като основно гледаше да неутрализира съперника в тези моменти с ъндърхук. 2:30 минути преди края на рунда Благой вкара невероятно бързо ляво кроше в главата на опонента си, който стъпваше напред, като регистрира първия нокдаун.


След това българинът се впусна в граунд-енд-паунд, но Туиваса се изправи, а Багата не можа да осъществи гилотина от два опита. Бам Бам отново се впусна в клинч и опитваше да вкарва десни лакти, но Багата бе непоклатим и впоследствие пренесе битката средата на клетката.

Нещо повече - Иванов намираше с крошета главата на опонента си чрез чудесна контраатакуваща игра и го разклати в края на рунда, като само сирената спаси австралиеца от сериозни неприятности.Туиваса започна с два вътрешни десни лоукикове и влезе в нов клинч, забивайки дясно кроше, след което Иванов получи още един десен в главата си и бе леко разклатен, като двамата влязоха в клинч. Носът на българина бе разкървавен, но той не загуби концентрация и вкара в употреба десния си прав няколко пъти.

Битката се пренесе в далечна дистанция и Иванов го водеше перфектно с леви и десни прави, докато Туиваса бе видимо в неособено добра кондиция.

Багата, за съжаление, не можа да се поздрави с победа във втория рунд, защото успя да осъществи гилотина и съперникът се предаде, но само 1-2 секунди след сирената! Според правилата срещата трябваше да продължи, въпреки успешната хватка на Иванов.


Благой влезе първи в размените в третия рунд и успяваше да избегне ръцете на съперника, нищо че Туиваса го срещаше с десни лоукикове. Поредният опит за гилотина бе направен 2 минути преди края, комбиниран с две прекрасни колена, но австралиецът пак се измъкна. В крайна сметка двамата издържаха до последната сирена и се поздравиха приятелски, защото дадоха всичко от себе си и предложиха на зрителите чудесен и разнообразен дуел.

Решението на съдиите можеше да бъде само едно - победа с 29-28, 30-27, 30-27 за Благой Иванов.

Main Menu