Испания с класика над Швеция

10 Юни 2019 23:58

Отборът на Испания спечели с 3:0 срещу Швеция в мач от група "F" на европейските квалификации, игран на "Сантиаго Бернабеу" в Мадрид. Серхио Рамос (65 - дузпа), Алваро Мората (85 - дузпа) и Микел Оярсабал (87) донесоха триумфа на иберийците. Трябва да се отбележи и че през първото полувреме редовен гол на Родриго не беше зачетен. Испанците са убедителни лидери в своята група с пълен актив от точки.

Ла Роха подреди 4-3-3 с Иско, Родриго и Марко Асенсио в предни позиции. На вратата застана Кепа Арисабалага. Халфът на Наполи Фабиан Руис се сдоби с роля в средата на терена. "Трите корони" подходиха със схема с двама нападатели - Киасон и Берг.

Двубоят започна с леко игрово предимство на иберийците. Момчетата на заместника на Луис Енрике - Роберт Морено, търсеха постепенни нападения и пасове на къси разстояния. След спокойни десетина минути испанците създадоха няколко положения. Вратарят Олсен "извади" две положения в 14-ата и 15-ата минути след удари на Фабиан и Дани Парехо.

В 16-ата топката премина голлинията на скандинавците, но след грешно вдигнат флаг за засада. Повторенията показаха, че Дани Парехо е в редовна позиция, а след това Родриго е зад линията на топката. Липсата на ВАР се оказа решаваща и резултатът несправедливо остана 0:0. Иберийците продължи да натискат своя съперник и често да обграждат наказателното поле, но безуспешно. В 37-ата минута Фабиан шутира над гредата. В края на полувремето Родриго не успя да се пребори за висока топка при чудесен шанс.

След почивката испанците продължиха да диктуват темпото и да търсят гол. Тяхното преимущество личеше най-вече във владението на топката и в броя на корнерите. До средата на втората част те бяха изпълнили цели 16. В 63-ата минута Асенсио центрира и топката се удари в ръката на Ларсон. Серхио Рамос пое отговорността и реализира дузпата с технично насочване в ъгъла - 1:0. Това беше гол номер 20 за Серхио за националния отбор.

В 83-ата резервата Мората нахлу на скорост и беше спънат в наказателното поле. Рамос спортсменски отстъпи дузпата на нападателя, който вкара без колебание за 2:0. Стотина секунди по-късно крилото на Реал Сосиедад Микел Оярсабал реализира трети гол след хубав диагонален изстрел.

Испания вече има 12 точки и е на цели пет от втория в подреждането. Головата разлика на испанците е впечатляваща - 11:2./sportal.bg

Main Menu