Скандал заради джипа на Боби Михайлов на пистата на “Васил Левски”

13 Юни 2019 06:34

Решението на президента на БФС Борислав Михайлов да си тръгне инкогнито от стадион “Васил Левски” след загубата от Косово с 2:3 в евроквалификациите разпали скандал.

Припомняме, че бившият вратар избегна срещата с разгневени фенове и медиите, като беше качен направо от пистата на стадиона в луксозен джип.

Той бе съпроводен до колата лично от директора на стадиона, показаха кадри на bTV. Проблемът в случая е, че тежката тонове кола се е движила по лекоатлетическата писта и е рискувала да я повреди. Достъпът до нея е ограничен, като се влиза само с пропуск, издават от федерацията по лека атлетика.

Майката на сребърната медалистка в скока на височина от Рио 2018 Мирела Демирева Валя е възмутена от поведението на Михайлов.

“Нямам думи. Федерацията дава луди пари, за да кърпи пистата и да можем да тренираме. Ако стъпим на тревата ни правят на луди. А той минава с джипа и пистата става на нищо.

Толкова ли не може да извърви 100 метра”, коментира треньорката на младите ни спринтьори.

Министър Красен Кралев също взе отношение по случая. Според него постъпката на Михайлов не е редна, макар да няма изрична забрана. По принцип по пистата могат да се движат линейки и пожарни автомобили в изпълнение на служебните си задължения.

Стадион “Васил Левски” се ползва от футболния съюз срещу наем, а собственик е държавата.

Main Menu