Задават се 4 големи футболни форума

14 Юни 2019 21:28

Въпреки, че през 2019-та няма Световно и Европейско първенства само през настоящия месец ще има четири големи футболни форума. В момента текат други два форума, които обаче някак си са в сянка и все още не са стигнали до такъв голям интерес - Световното първенство до 20 години за младежи и Световното първенство за жени. 

Копа Америка 15 юни - 7 юли 

Тази вечер в Бразилия започва Копа Америка - турнирът, който ще определи новия шампион на Южна Америка. Домакините са основен фаворит за спечелването на турнира, въпреки че ще бъдат без голямата си звезда Неймар, който се контузи. Другият основен фаворит е Аржентина, а Колумбия и актуалният носител на трофея Чили също имат своите шансове да вдигнат трофея. Чилийците спечелиха последните две издания през 2015 и специалното Юбилейното издание през 2016. През 2011 Уругвай вдигна трофея, а през далечната вече 2007 беше последният трофей на Бразилия. Аржентина, която пък има доста повече титли от Бразилия в турнира не го е печелила от 1993г. Шоуто започва тази вечер в 3:30 б.в. Бразилия открива турнира с мач срещу Боливия. Финалът е на 7 юли.

Голд къп 16 юни - 7 юли 

Паралелно с Копа Америка ще се състои и турнира на отборите от Северна Америка и карибския басейн - Голд къп. Цели три са домакините на турнира - САЩ, Коста Рика и Ямайка. Естествено както винаги основни фаворити са Мексико и САЩ, но и Коста Рика също не е за пренебрегване. Първият мач е утре вечер от 2:30ч. Канада - Мартиника. Финалът е на 7 юли. През последното издание през 2017 година САЩ спечели турнира.

Европейско първенство до 21 години 16 - 30 юни 

Със сигурност най-силното първенство за младежки национални отбори. Отново всички отбори се хвърлят с най-доброто си като на първенството ще участват и най-големите млади звезди на световния футбол, много от тях вече са титуляри в отборите си. Италият е основен фаворит за титлата с играчи като Мойсе Кийн от Ювентус и Никола Заниоло от Рома, две от най-добрите млади таланти в света. Англия също е със силен отбор, но без звездата си Джейдън Санчо, който реши да не участва на първенството. Откриващият мач е на 16 юни от 19:30ч. Полша - Белгия, домакин на първенството е Италия. Финалът е на 30 юни.

Купа на африканските нации 21 юни - 19 юли 

Един от най-интересните турнири, който ще определи новия шампион на Африка тази година ще се проведе в Египет. Първият мач ще е на 21 юни от 23:00 б.в. Египет - Зимбабве. През 2017-та година турнира спечели Камерун. За първи път турнирът ще се проведе през лятото, до сега той се провеждаше в края на януари и началото на февруари. 

Main Menu