Чех се завърна в Челси като директор

21 Юни 2019 13:30

Петер Чех официално се завърна на "Стамфорд Бридж". 37-годишният бивш страж, който сложи край на футболната си кариера след края на сезона, ще изпълнява ролята на технически съветник и консултант по представянето на отбора. Чехът ще работи в тясно сътрудничество с Марина Грановская, която днес лично го представи в новата му роля.

Чех започна кариерата си в Челси през 2004 година и в продължение на 11 сезона бе титулярен страж на "сините от Лондон". През лятото на 2015-а той напусна и продължи кариерата си в Арсенал.
"Чувствам се привилегирован, че имам възможността да се присъединя отново към Челси и да помогна за постигането на възможно най-високото ниво на представяне, с което да продължим успехите, които имаше клубът в последните 15 години. Чакам с нетърпение това ново предизвикателство. Надявам се, че мога да използвам всичките си футболни познания и опит за това да помогна на отбора да постигне повече успехи в бъдеще", заяви Чех.

"Щастливи сме да приветстваме Петер обратно у дома. По време на кариерата си като футболист той бе един от най-отдадените, успешни и разумни професионалисти, с които сме работили. Винаги сме се надявали, че когато той реши да сложи край на кариерата си, ще го видим обратно в Челси. Вълнуваме се от факта, че можем да добавим неговия опит и познания за играта към нашия технически щаб", добави Марина Грановская./sportal.bg

Main Menu