Официално: Милан изхвърча от европейските клубни турнири

28 Юни 2019 14:35

Седемкратният шампион на Стария континент Милан ще пропусне евротурнирите през следващия сезон. Клубът постигна споразумение с УЕФА да не играе в Лига Европа, обяви официално Спортният арбитражен съд. Вместо това в надпреварата от квалификациите ще се включи Торино, а Рома влиза директно в групите.

"Росонерите" завършиха пети през миналия сезон в Серия "А" и трябваше да се подвизават във втория по сила турнир, но сключиха сделка с УЕФА.

Италианският гранд вече беше наказан заради нарушаване на Финансовия феърплей заради лоши финансови резултати през последните години. "Росонерите" обаче обжалваха пред Спортния арбитражен съд и съответно изпълнението на санкцията беше спряно. Казусът обаче няма да бъде гледан преди 14 август, когато вече ще са стартирали квалификациите в Лига Европа. Това означава, че италианският тим ще може да се включи в битката.

Все пак сега от клуба прецениха, че е добре да се съгласят сега да изтърпят наказанието си, за да имат възможност да се стабилизират финансово, за да не се стигне до ново непокриване на условията на Финансовия феърплей след време./sportal.bg

Main Menu