Бразилия покоси Аржентина

03 Юли 2019 08:43

Лионел Меси по всичко изглежда ще остане без значим трофей с фланелката на аржентинския национален отбор.

Бразилия покоси мечтите на гения от Росарио, побеждавайки с 2:0 в Бело Оризонте, в полуфиналната фаза на Копа Америка.

Пред 60 хиляди души Габриел Жезус и Роберто Фирмино, конкуренти за титлата във Висшата лига, вкараха по веднъж, за да донесат заслужена победа на Селесао.

Това бе първи сблъсък между двата отбора в големия южноамерикански турнир от 2007-а, когато Бразилия спечели финала с 3:0.

Меси остава без гол в официален мач срещу историческия съперник, а днес гредата го спря на два пъти - веднъж за асистенция и веднъж за попадение. Следващият му шанс и може би последен ще е Копа Америка догодина, която ще се проведе в Аржентина и Колумбия. Мондиал 2022 в Катар също е някакъв вариант, но тогава той ще е на 35 години - твърде късно и твърде далеч в бъдещето.

Разбира се, Меси спечели Световното първенство до 20 г. и Олимпиадата в Пекин 2008 с националния екип, но и двата трофея не се водят за първия тим, а за младежкия.

Суперзвездата на Барселона оставя зад гърба си нов колеблив турнир с националната фланелка, въпреки че този бе най-добрият му мач от общо петте, които изигра.

Големият герой за Бразилия е Жезус, който записа на сметката си попадение и асистенция, превръщайки се в кошмар за защитата на аржентинците. Голям мач за победителите изнесе и неостаряващият Дани Алвеш, както и Фирмино.

В първите 15-ина минути Аржентина се затрудняваше да задържа топката по-продължително и съперникът владееше събитията на терена, но трудно стигаше до опасности. .

В 19-та минута Бразилия сякаш удари от нищото. След многоходова акция топката бе центрирана остро към Габриел Жезус, който нямаше проблеми да вкара от лесна позиция. Всичко започна след магически действия на Дани Алвеш, който финтира няколко съперника, а асистенцията отиде на сметката на Фирмино, който тънко пусна на Жезус в чиста позиция. Гол - гордост за бразилските традиции.

Постепено Аржентина започна да задържа по-продължително топката, а Меси ставаше все по-опасен. В 30-ата минута след едно негово центриране от фаул, нисичкият Серхио Агуеро стреля с глава и нацели горната греда. Голям късмет за бразилците, топката тупна около голлинията и едва не бе довкарана в празната врата.

Втората част започна сравнително тихо, но в 55-та минута Филипе Коутиньо получи златен шанс да реши всичко. Подадоха му зад защитата и след като си бутна топката напред, стреля твърде неточно от много изгодна позиция.

В ответната атака късметът отново изневери на Аржентина. Силен шут на Меси срещна страничната греда, а последвалото му прострелно центриране не намери Агуеро на сантиметри от голлинията.

Така се стигна до 71-та минута, когато Бразилия нанесе смъртоносния удар. Блестящи действия на Жезус, който пробяга над 30 метра с топка в крака при контраатака, доведоха до негов пас към Фирмино. Последният само това чакаше и отблизо направи 2:0. Жестът бе върнат - асистентите и реализаторите на върха на атаката на домакините размениха местата си.

Лео Меси и компания вече 14 години нямат победа над Бразилия в официален мач, в най-великото южноамериканско съперничество.

Main Menu