Футболните босове обещаха феърплей на Бойко Борисов

08 Юли 2019 13:09

Собствениците на футболните грандове ЦСКА, Левски и Лудогорец обещаха честна игра през новия сезон в Първа лига на премиера Бойко Борисов, който ги събра на спешна среща в Министерски съвет седмица преди старта на първенството.

 

Единствен босът на ЦСКА Гриша Ганчев говори пред медиите, докато шефовете на Левски и Лудогорец Васил Божков и братът на Кирил Домусчиев - Георги, запазиха мълчание. На срещата присъстваха и главния прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Иван Гешев, вътрешният министър Младен Маринов, съветникът на спортния министър Красен Кралев Гошо Гинчев и президентът на футболния съюз Борислав Михайлов.

"Разбрахме се да има феърплей, да не бъдат натискани съдиите, да не бъдат пробивани противници", каза на излизане Гриша Ганчев.

Инициативата за срещата е била на премиера Борисов, който е поискал босовете на клубовете да гарантират феърплей и не иска завихряне на торнадо още преди старта на сезона.

"24 часа" информира, че в МВР ще пуснат специален телефон, на който футболни съдии ще могат да подават сигнали за упражнен натиск.

 

Президентът на БФС Борислав Михайлов пък ще трябва да предостави на МВР всички телефони (служебни и лични) на реферите, за да може при нужда те да бъдат поставени под специален надзор, т.е. подслушвани.

Собственикът на Левски Васил Божков пък е поканил колегите си в своя офис, но на нея се е отзовал отново единствено Ганчев, докато Домусчиев е отказал.

Тазгодишната кампания в Първа лига започва на 12 юли, петък, с мачовете Ботев Враца - Берое от 18:45 часа и ЦСКА - Етър от 21:00 часа.

Main Menu