Младен Маринов: Напрежението от сектор А се пренася по трибуните

08 Юли 2019 18:09

"Когато има напрежение между собствениците... ако щете на сектор А седят хора, които не са случайни - ако там има напрежение, то се пренася и по трибуните. В случая срещата беше за феър плей".

Това обяснение за срещата при премиера Бойко Борисов със собственици на футболни отбори в България, главния прокурор, заместникът му по антикорупционни практики и шефа на БФС Борислав Михайлов даде вътрешният министър Младен Маринов.

Поведението на агитките е до голяма степен до това, което се случва между отборите и на самия терен и в отношенията между собствениците на клубове. От тази гледна точка бе важно да има феър плей (честна игра), повтори вътрешният министър Младен Маринов.

На директния въпрос дали има честна игра той обясни, че срещата с премиера била такава, че да няма напрежение между агитките и да рефлектира върху качеството на спорта, а не само на футбола.

Председателят на БФС Борислав Михайлов обясни след срещата, че собствениците на клубове си стиснали ръцете и че той не е информиран за натиск върху съдии, а писмото от ЦСКО трябвало да бъде разгледано от адвокатите на футболния съюз ще се съберат. По думите му, БФС не е органът, който решава проблемите за конфликт на интереси, този орган е КЗК.

Маринов обясни, че фокусът на МВР ще бъде върху това да не се допуска купуване на мачове, натиск върху длъжностни лица.

Веднага бе запитан дали има сведения за купуване на мачове до сега. "Познавате ме, аз говоря само когато имаме факти и е възможно след като бъде сезирано от прокуратурата.

Запитан какво се разследва и има ли сигнали за купуване на мачове или натиск върху съдии, той обясни, че срещата не била по конкретни събития, а била уточняваща за новото първенство.

Не е обсъждано раняването на полицайка от бомбичка, избухнала на футболен мач, стана ясно от думите му./news.bg

 

Main Menu