Лудогорец стартира участието си в Шампионската лига

10 Юли 2019 10:24

 

Тази Вечер Лудогорец стартира участието си в Шампионската лига. От 21:00 часа в Будапеща разградчани ще срещнат унгарския първенец Ференцбарош. Двубоят е от изключителна важност за Стойчо Стоев и възпитаниците му, В него те ще трябва да се изправят срещу кошмарите си - през миналия сезон бяха изхвърлени от друг маджарски тим от турнира на богатите - МОЛ Види. Евентуално отпадане сега, в първия квалификационен кръг, отново ще бъде тежък провал. Защото клубът хвърли доста пари за селекция. И елиминиране от Шампионската лига и отиване в Лига Европа ще доведе и до удар по формиране на бюджета.

На "Трупама Арена" Лудогорец ще стане трети по мачове от българските отбори в евротурнирите. Това ще е 75-и двубой за разградчани - с 1 повече от Литекс. В досегашните си срещи тимът има положителен баланс - 26 победи, 23 равенства и 25 загуби, при голова разлика 101-90. Това ще е осмо участие на орлите в континенталните надпревари. Във всяко е стартирал от Шампионската лига.

 

Очаква се на вратата да е Ренан дос Сантос. Вдясно на отбраната ще стартира новото попълнение Жордан Икоко. За отсрещния фланг ще бъде предпочетен Антон Недялков фанзивен план от Сисиньо. Бразилецът, който номинално е десен бек, все още се мъчи вляво и не може да свикне с поста. В центъра на ариергарда ще започнат Драгош Григоре и Моци. Сигурност с представянето си в халфовата линия ще трябва да дават капитанът Дяков и полякът Горалски. Голямата въпросителна пред Стоев е кой да дърпа конците - опитният Марселиньо или взетият през лятото израелец Дан Битон. По крилата ще нападат новото попълнение Мавис Чибота и Джоди Лукоки, а на върха на атаката ще е Клаудиу Кешерю.

Main Menu