ПСФК Черноморец Бургас беше обявен в несъстоятелност

10 Юли 2019 11:50

Агония на ПСФК Черноморец, продължила година наред, приключи! Дружеството, натрупало многомилионни дългове, вече е обявено в несъстоятелност. Решението на Окръжен съд-Бургас е взето преди пет дни, а в клуба влиза синдик Илка Петкова от Стара Загора. Офисът на дамата се намира в гр. Стара Загора, в хотелски комплекс Верея, офис 306. Тя влиза в АД-то веднага. Наложен е и запор върху цялото имущество на футболния клуб.

В момента единственият читав актив в дружеството е спортен комплекс „Черноморец“. Той е разположен върху площ от 140 декара и се намира на по-малко от 1 километър от идеалния център на Бургас.

Дълговете на ПСФК Черноморец са в размер на над 30 милиона лева, а капиталът на дружеството е отрицателен. Състоянието на клуба е много тежко.

Синдик Илка Петкова трябва да предложи оздравителен план. Ако той не бъде приет, започва разпродажба на активите.

В момента част от комплекса се стопанисва от ФК Черноморец 1919. Клубът има договор за наем на централния терен и две тренировъчни игрища, който е предплатен за 3 години напред. На този етап клубът остава на стадиона, като там ще се провеждат официалните срещи, както и спортно-тренировъчният процес./kotasport.com 

Main Menu