Атанас Караиванов: Преминахме през трудни моменти, но мисля, че създадохме стабилност

11 Юли 2019 16:41

Първа професионална лига от днес вече има своя нов генерален спонсор. Това е компанията за спортни залози Еfbet, която ще работи в сътрудничество с БФС и "Футбол Про Медия".

"Футбол Про Медия започна своята работа след една криза в първенството през ноември 2012 година. Имахме договор за 1 година, после друг за 3. Преминахме през доста трудни моменти, но мисля, че създадохме стабилност в отношенията с БФС и клубовете. Има и сигурност в плащанията. Има и нещо, което през годините липсваше - това бе генералният спонсор на първенството. Моите собственици винаги са настоявали за по-сериозни критерии. Винаги е имало интерес, но никога не е бил достатъчен", започна Караиванов.

“Не мисля, че има какъвто и да е конфликт на интереси. Не очаквам реакция, поне засега. Тази седмица се случи една добра развръзка (визира срещата на футболните босове с премиера Бойко Борисов - б.р.), не искам да се връщам назад. Всеки е наясно с ангажиментите, които има. Търсенето на подобни конфликти е напълно излишно. Във футбола трябва да бъдат доволни всички страни, защото се опитваме да осигурим стабилност. До този момент го постигаме. Наше право е да определим фирма за генерален спонсор, както ние не сме правили проблеми какви фирми се появяват по рекламите на стадионите. Трябва в най-близко време да се направи оценка на реалните приходи, които може да се получат от разпространението на мачовете. Така ще може да имаме реална представа за 2021 година.

Не може да бъдем като в Турция или Румъния, но пък е много по-добре, в пъти по-добре от Хърватия, Сърбия и Македония, което пак е някакъв успех. Тук няма готови пари, а те се изработват от много хора и от много трудни моменти. Затова затваряме страницата с конфликта на интереси и гледаме какви са нашите реалности за това кой и какво може да направи за първенството ни.

Като фирма искам да кажа, че навлизаме във финалните 2 години от договора си с БФС. Понеже се чуха разни числа, искам да кажа, че последният договор беше за 5 години и обща стойност 30 милиона лева. През последните две ще плащаме по 6,5 милиона лева, като 40 процента от сумата вече е преведена. Това е нашият максимум, ако някой може да направи повече, нека заповяда", каза още Караиванов./sportal.bg

Main Menu