Започва новия сезон в българския футболен елит с ново лого и ново име

12 Юли 2019 10:41

Днес започва новият сезон в българския футболен шампионат. От този сезон футболният ни елит смени името си от Първа професионална лига на efbet лига. Първенството ще си има и ново лого. 

Новото този сезон е, че ще има директно изпадащ отбор за разлика от предните три сезона. Отборът, който завърши на 14-то място след плейофите за оставане изпада директно във Втора лига. Тук разликата също е доста голяма. Отново третите и четвъртите отбори от група А и група Б на втората осмица ще се борят за оставане, но отборът с най-лоши показатели изпада директно. Останалите три отбора сформират нова група, в която ще бъдат изчистени точките до момента. Така те започват от нулата и победителят в групата ще се спаси. Така на баражите за оставане ще играят 13-ят и 12-ят в класирането след плейофите. От Втора лига шампионът печели директна промоция, а вторият и третият ще играят баражи. 

Шампионът отново ще се определя след края на финалната шестица, както и двама евроучастника. Ще се играе отново и бараж за Лига Европа между четвъртия и седмия, зависимост обаче от победителя в турнира за Купата на България и третият може да играе бараж, както стана последните три сезона.

Иначе откриващият мач на efbet лига е Ботев Враца - Берое.

Ето и програмата за първия кръг в efbet лига:

Петък, 12 юли 

18:45 Ботев Враца - Берое

21:00 ЦСКА - Етър

Събота, 13 юли

18:30 Арда - Ботев 

21:00 Лудогорец - Царско село 

Неделя, 14 юли

18:45 Славия - Витоша Бистрица 

21:00 Черно море - Локомотив 

Понеделник, 15 юли 

20:30 Дунав - Левски

 

Main Menu