Кешерю с два гола, Лудогорец стартира с победа

13 Юли 2019 23:15

Шампионът Лудогорец започна с победа защитата на титлата си. “Орлите” победиха с 2:0 Царско село в мач от първия кръг на efbet Лига. Двубоят, който се игра на стадион “Ивайло” във Велико Търново, за да се запази тревното покритие в Разград за предстоящия реванш срещу Ференцварош от Шампионската лига, не се отличи с високо темпо, но играчите на Стойчо Стоев направиха необходимото, за да стартират с успех. И двете попадения бяха дело на Клаудиу Кешерю - по едно във всяко полувреме.

Наставникът на Лудогорец направи цели десет промени в сравнение с титулярите, които започнаха в Будапеща преди няколко дни. Единствено Георги Терзиев отново бе на терена от началния съдийски сигнал. На вратата застана Ренан, а в защитата пред него освен Терзиев действаха още Сисиньо, Рафаел Форстър и Станислав Манолев. В халфовата линия - Серкан Юсеин, Доминик Янков и Стефан Баджи. По двете крила бяха Жоржиньо и Димо Бакалов, а на върха на атаката Кешерю.

За историческия първи мач в елита на родния ни футбол Никола Спасов използва четири от новите попълнения - Уесли Ната, Евртон, Андерсон и Родни Антуи.

Резултатът бе открит още в седмата минута на двубоя. Кешерю и Жоржиньо комбинираха в наказателното поле, като вторият бе задържан от Веселин Минев и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Кешерю и не сбърка за 1:0.

До края на първото полувреме положенията пред двете врати на практика липсваха. Най-чистата ситуация, която се доближаваше до дефиницията за нещо опасно бе един удар с глава на Георги Минчев, който мина над вратата на Ренан.

Втората част също не започна на много високо темпо, но все пак в средата на полувремето домакините стигнаха до второ попадение. В 66-ата минута при едно центриране от корнер на Дан Битон топката след рикошет бе продължена към Кешерю, който надскочи и защитник, и вратар, за да прати с глава кълбото в мрежата за втори път.

Малко по-късно Битон стреля точно, но ударът му попадна в ръцете на Димитров и стражът се справи със ситуацията. След това израелецът пробва още един далечен шут, който обаче мина покрай вратата. В заключителните минути на срещата Лудогорец стигна до две ситуации, които обаче пропиля. Първо Бакалов, а след това и Лукоки имаха възможност да се разпишат, но при първия удар вратарят спаси, а вторият изстрел не бе точен./sportal.bg

Main Menu