Футболният номад Себастиан Абреу подписа с 30-ти клуб

18 Юли 2019 11:01

42-годишният уругвайски нападател Себастиан Абреу продължава да подобрява собствените си рекорди по брой клубове, в които е играл.

Абреу подписа договор с уругвайския Бостън Ривър и се надява да заиграе до две седмици. Абреу, който има 70 мача и 26 гола за националния отбор на Уругвай, е вписан в книгата на рекордите на Гинес. Още през 2017 година той прати в историята върховото постижение на германския вратар Лутц Пфаненщийл, който приключва кариерата си през 2011 година, след като е носил фланелките на цели 25 отбора на 6 континента.

Самият Абреу не смята да спира с футбола. Той твърди, че се наслаждава на играта, а и не е капризен. Той привлече вниманието в Бостън Ривър и с чашата си за мате, която е украсена с емблемите на отборите, в които е играл. Голяма част от кариерата му преминава в Южна Америка, а в Европа е играл в испанския Депортиво (Ла Коруня). Новината за новия му договор предизвика куп шеги, а редица потребители направиха колажи с негови "състарени" снимки чрез приложение в социалните мрежи с въображаемите му следващи клубове./sportal.bg

Main Menu