4 български отбора ще играят във втория предварителен кръг на Лига Европа

18 Юли 2019 22:15

Нещо много любопитно се получи общо 4 отбора ще участват във втория предварителен кръг на Лига Европа.

Последен подобен случай беше през най-успешния български сезон в евротурнирите през сезон 2005-2006. Тогава обаче в третия предварителен кръг играха Левски, ЦСКА, Литекс и Локомотив Пловдив, като всеки един от тях успя да елиминира своите съперници и стигнаха до плейофите, където Левски, ЦСКА и Литекс се класираха за групите, а Локомотив беше близо до класиране в групите, но отпаднаха в плейофа. Впоследствите от групите излязоха Левски, който отпадна на четвъртфинал и Литекс на шейснаисетина финал.

Лудогорец отпадна от Шампионската лига от унгарския шампион Ференцварош и ще играе срещу исландския шампион Валур. Първата среща е на 25 юли в Исландия, а реваншът е на 1 август в Разград.

Левски отстрани словажкия Ружомберок с общ резултат 4:0 и ще играе срещу АЕК Ларнака от Кипър. Първият мач в Кипър е на 25 юли, а реваншът е на 1 август в София.

ЦСКА отстрани Титоград от Черна гора с общ резултат 4:0 и ще играе срещу хърватския Осиек. Първата среща е на 25 юли в София, а реваншът на 1 август в Хърватия.

Локомотив Пловдив като носител на Купата започва директно от втория предварителен кръг, но все още не е ясно дали срещу Радник Биелина или Спартак Търнава. Първата среща е на 25 юли почти сигурно ще е в Пловдив, но все още се чака официално решение, а реваншът е на 1 юли. 

 

Main Menu