Наказаха България за мачовете с Англия и Чехия, част от трибуните на "Васил Левски" остават празни

20 Юли 2019 00:10

Дисциплинарната комисия на УЕФА наказа националния отбор на България с частично затваряне на трибуни на стадион "Васил Левски" за предстоящите европейски квалификации срещу Англия и Чехия. Санкцията е наложена заради расистко поведение на българските фенове по време на мачовете срещу Косово и Чехия по-рано тази година.

От УЕФА обявиха, че сектор с 5000 места трябва да остане затворен за публика за домакинството на Англия на 14 октомври. Трибуна за 3000 души от Националния стадион ще остане затворена за двубоя с Чехия на 17 ноември.

В двата затворени сектора за двата мача ще бъде разпънат огромен банер с логото на УЕФА и надписа "#EqualGame".

Новината може да бъде приета като добра за БФС и родните фенове, тъй като от централата очакваха да бъде затворен стадионът за мача срещу суперфаворита в групата - Англия. Националният ни отбор рискуваше да бъде изхвърлен от квалификациите заради поведението на феновете. В последно време УЕФА често наказва представителния ни тим, като при следващо подобно провинение националният ни отбор рискува да бъде изваден от европейските квалификации, което е и най-тежката мярка.

Работата с едни от най-добрите юристи в Европа помогна на БФС и България да бъдат затворени само 5000 от всичките 42 000 места на "Васил Левски" срещу звездите на Гарет Саутгейт, както и 3000 срещу чехите.

Българският запалянко обаче трябва да разбере, че в 21-и век подобни расистки скандирания или лозунги не водят до нищо добро както за клубните ни отбори, така и за представителния ни тим./sportal.bg

Main Menu