Ботев Враца удари Витоша Бистрица като гост

23 Юли 2019 10:40

Отборът на Ботев (Враца) постигна лесен успех с 2:0 срещу Витоша (Бистрица) в сблъсък от втория кръг на efbet Лига. Попаденията за футболистите на Сашо Ангелов реализираха Даниел Генов (17) и Илия Миланов (54). Гостите от Враца показаха по-добра игра, с която заслужено спечелиха първи три точки в шампионата. "Тигрите" пък остават без нито една в актива си.

Първата интересна ситуация дойде в 5-ата минута, когато Петър Атанасов проби отляво, след което намери с пас по земя Мирослав Будинов, който шутира, но топката премина на сантиметри от целта.

В 12-ата минута Георги Амзин опита с центриране да изненада защитата на Ботев, но Красимир Костов се справи със ситуацията.

В 17-ата минута врачани откриха резултата. Андреас Васев направи майсторски пробив, след което пусна пас в наказателното поле към Даниел Генов, който с точен удар не остави шансове на Кристиян Кацарев.

Малко по-късно Петър Атанасов отправи нов удар към вратата на "тигрите", но опитът му профуча над вратата. Първият корнер дойде чак в 25-ата минута и той бе на сметката на Витоша. Мартин Станкев центрира добре, но бранителите на гостите се справиха.

Пет минути преди края на първата част Генов направи самостоятелен пробив през центъра, който завърши с шут, но той бе блокиран от Бонев.

В 52-ата минута се откри отличен шанс пред футболистите на Енгибар Енгибаров. Топката попадна в краката на Мартин Станкев, след като защитата на Ботев допусна грешка, която обаче не доведе до гол.

В 54-ата минута врачани стигнаха до второ попадение в Бистрица. Симеон Мечев центрира от фаул в наказателното поле, където над всички бе Илия Миланов, който с глава заби коженото кълбо във вратата на Кацарев.
В 65-ата минута Мартин Станкев получи топката на крилото и отправи прострелно центриране, където обаче резервата Запро Динев не успя да засече кълбото.

В 77-ата минута гредата спаси Красимир Костов. Крилото на "зелените" Мартин Станкев намери пространство и шутира от далечна дистанция, но ударът му срещна страничния стълб.
Три минути преди края на срещата Ивайло Михайлов намери технично Милан Вушурович, който бе близо до първия си гол с екипа на Ботев. Секунди преди последния съдийски сигнал домакините удариха втора греда. Курупис стреля от пряк свободен удар, който обаче се отби в страничния стълб, а при добавката Георги Амзин изпрати топката в аут. Това бе и последната интересна ситуация в сблъсъка.

В следващия кръг Витоша гостува на Лудогорец, а Ботев приема Локомотив (Пловдив)./sportal.bg

Main Menu