1500 участници от 80 страни идват в Колодрума за световното по таекуон-до ITF

23 Юли 2019 11:42

Генералният секретар на Световната федерация по таекуон-до ITF проф. Ким Сунг Хван оцени високо подготовката за домакинството на Пловдив за предстоящото през август световно първенство. По време на инспекцията си в града под тепетата той изрази задоволство от базата и цялостната организацията на състезанието. Това съобщи вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров. Той допълни, че интересът към първенството е изключително голям.
„Очаквахме около 1000 участници, но към момента вече имаме над 1500 регистрирани от 80 държави. Това е висока оценка за Пловдив и за домакинството ни на Световното първенство по таекуон-до ITF преди четири години“, допълни Костадин Димитров. Той припомни, че Колодрума за втори път ще домакинства шампионата на планетата.
Състезанието ще се проведе в края на август 2019-та година и ще е предназначено за всички възрастови групи –юноши, девойки, мъже, жени и ветерани.
В инспекцията участваха президентът на родната федерация по таекуон-до ITF Марио Богданов, генералният секретар Вергилий Ситнилски и треньорът на националния ни отбор гранд-майстор Ким Унг Чоу.

Main Menu