Арда с втора поредна победа

03 Авг 2019 00:33

Отборът на Арда (Кърджали) постигна втора победа в историята си в елита на родния футбол. В мач от четвъртия кръг на efbet Лига тимът от Южна България стигна до успех с 3:1 при визитата си на Витоша (Бистрица). Играчите на Стамен Белчев могат да са благодарни до голяма степен на домакините, тъй като и трите попадения на тима бяха след грешки на футболисти на Енгибар Енгибаров. Радослав Василев откри, Георги Купенов изравни за Витоша, но след почивката Иван Коконов от дузпа и автогол на Румен Гьонов донесоха успеха на Арда.

Резултатът бе открит от гостите още в петата минута. Това обаче се слчуи след много груба грешка на вратаря на домакините Николай Георгиев. Стражът получи топката от съотборник и реши да лъже Василев на метър от вратата си. След като два пъти се оплете с кълбото в крака и се опита да избива с ръка от голлинията в крайна сметка нападателят успя да чукне топката към мрежата за 0:1.

В 18-ата минута Витоша можеше да изравно, но диагонален удар с десния крак на Румен Гьонов срещна гредата на Иван Караджов. Малко по-късно пък стражът на гостите изби точен удар на Григор Долапчиев.

В 24-ата минута все пак домакините стигнаха до изравняване. При едно центриране от статично положение Купенов успя да засече топката във вратата. Играч на Арда изчисти току около голлинията, но съдията правилно забеляза, че кълбото е преминало изцяло във вратата - 1:1.

В 59-ата минута Арда отново излезе напред в резултата. Дълъг пас към Веселин Марчев изведе крилото на чиста позиция, а вратарят Георгиев излезе неразчетено и го спъна в близост до границата на наказателното поле. Съдията без колебания посочи дузпата, а зад топката застана Коконов и отново даде преднина на гостите от Кърджали.

В 70-ата минута резултатът вече беше 3:1 в полза на гостите. След едно центриране от фаул Гьонов опита да избие с глава, но само насочи топката към собствената си врата, което означаваше трето попадение.

Малко преди края на мача Витоша остана и с човек по-малко. Младият Александър Христев влезе грубо в краката на Елиша Сам и видя директно червения картон.

Така в класирането, поне временно, Арда се изкачи на втора позиция. Новаците в елита вече имат осем точки - на една от лидера Лудогорец, но и с мач повече. Витоша от своя страна продължава с лошия си старт и регистрира четвърта поредна загуба, което ги праща на дъното с нула точки./sportal.bg

Main Menu