Бенфика вдигна Суперкупата на Португалия след разгром над кръвния враг Спортинг

05 Авг 2019 11:14

Бенфика завоюва Суперкупата на Португалия след гръмка победа с 5:0 над градския си съперник Спортинг (Лисабон). Два гола на Пици и по едно попадение на Рафа Силва, Алекс Грималдо и Чикиньо нокаутираха "зелено-белите".

Звездата на Спортинг Бруно Фернандеш държеше да вземе участие в мача преди да продължи кариерата си в Англия. Последните информации са, че халфът е предпочел офертата на Тотнъм пред тази на Манчестър Юнайтед. На "Естадио Алгарве" обаче португалският национал беше беда сянка на самия себе си и няма да запомни с добро прощалния си двубой с екипа на лъвовете".
Спортинг започна по-силно и на няколко пъти футболистите на Марсел Кайзер обстрелваха вратата, пазена от Одисеас Влаходимос. Ударите им обаче бяха неточно и само веднъж гръцкият страж трябваше да се намесва. В 40-ата минута Рафа Силва технично отклони топката след центриране на Пици и матира Ренан Рибейро.

През второто полувреме за Спортинг стана страшно. В 60-ата минута Рафа Силва и Пици си размениха ролите, а защитата на "зелено-белите" само изгледа как резултатът става 2:0. Виновник за гола беше Жереми Матийо. Бившият футболист на Барселона загуби топката в наказателното поле и грешката му доведе до лесно попадение за Бенфика.

Само 4 минути по-късно Грималдо направи 3:0 с майсторско изпълнение на пряк свободен удар. Последва красив гол на Пици, отново след комбинация с Рафа Силва, а в последната минута резервата Чикиньо довърши Спортинг с добавка отблизо.

Бенфика се изравни със "зелено-белите", като спечели Суперкупата за осми път в историята си, но двата столични клуба са далеч зад Порто, който е вдигал отличието цели 21 пъти./sportal.bg

Main Menu