Академията на Милан изпрати в Несебър пет от топ треньорите си за десетото юбилейно издание на Milan Academy Junior Camp Bulgaria

07 Авг 2019 13:55

Днес най-успешния детски футболен проект в България изригна за трети път това лято и за десети път след началото на проекта през 2011 година. Община Несебър под патронажа и с изключителното съдействие на кмета г-н Николай Димитров за втора поредна година е домакин на лагера и по този начин подкрепя и е част от глобалния проект на AC Milan за развитие на деца таланти по целия свят.
София, Дряново, Бяла, Трявна, Несебър и Панагюрище са част от историята на Milan Academy Junior Camp Bulgaria през годините, като абсолютният рекорд в историята на академията беше поставен през 2017 година, когато в Дряново пристигнаха 250 деца.

Milan Academy Junior Camp Bulgaria се утвърди през годините и в момента е най-популярния и харесван детски лагер в България. Над 1 500 деца и техните родители са били част от червено-черната магия и са си тръгвали всеки път с малко тъга, много нови приятели и спомена за цял живот, че една седмица са носили екипите на AC Milan, както звезди като Барези, Малдини, Кака, Шевченко, Индзаги и Донарума.
Днес в Несебър малките футболисти излязоха на терена на модерния комплекс на ОФК Несебър по групи с имената именно на тези на легенди от близкото минало на големия Милан.
А началото даде г-н Ивайло Рачев, чийто ентусиазъм, усилия и много труд доведоха Милан в България и с много любов и грижа за децата развива проекта повече от 8 години.
Масимилиано Ферари, Адриано Капибианко, Доменико Скамардела, Сержио Мелите и Алфредо Карамели ще предадат на българските таланти в следващите 6 дни своята експертиза и ще приложат в тренировачния процес методологията на Академията от Милано. С голямо задоволство организаторите представиха голямата звезда на Левски и българския футбол Нешко Милованович, който се присъедини към проекта и ще асистира на италианските тренцори заедно с българските си колеги Калоян Дренков, Асен Нешев и Любомир Коев.

Партньори на 10-я Milan Academy Junior Camp са Таяран джет, БрандЪ, Минерална вода Хисар, Аквапарк Несебър и Международен младежки комплекс Стар клуб.
За настроенито на терена и извън него ще се грижи както винаги DJ George, а страхотните моменти ще запечатва за историята професионалния фотоапарат на Димитър Чилов.

Следете какво се случва на Milan Academy Junior Camp в Несебър в социалните мрежи и на официалния сайт www.milanacademyjuniorcamp.bg

Main Menu