Люпко Петрович: Зоря е напълно преодолим съперник, но няма да ни бъде лесно

07 Авг 2019 21:45

 

Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович говори преди мача от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу на Зоря (Луганск). Опитният специалист заяви, че съперникът на "червените" е напълно преодолим отбор.

Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович говори преди мача от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу на Зоря (Луганск). Опитният специалист заяви, че съперникът на "червените" е напълно преодолим отбор.

 

"Не сме се подготвили добре, нямахме време. Разполагаме с информация за Зоря. Имат специфичен начин на игра. Що се отнася до Осиек, това е минало. Сега наред е Зоря Украинският отбор е подготвен на 100 процента както физически, така и тактически. Няма да ни бъде лесно. Очаквам много борба. Общото между хърватския и украински футбол е, че се опитват да постигат успехи със свои кадри. Зоря са абсолютно преодолим отбор. Като човек, който води отбора, няма как да не вярвам в нашите възможности. Имаме достатъчно опитни играчи. Не искам да казвам, че сме по-силният отбор. Зоря са сходни със съперника ни от предишния кръг", коментира сръбският треньор.

 

"Определено се чувства умора. Видяхте и в шампионатната среща. Бях принуден да вкарам Евандро, Соу и Тиаго. В момента имаме група от 15-16 футболисти, с които ще се опитаме да издържим. Пинто напусна последната тренировка. Не знам какво е неговото състояние. Турицов не беше напълно възстановен, но игра 60 минути срещу Осиек. Проблемите в атака ще ги реша аз, когато се появя на терена. Очаквам от Соу да започне да бележи. Ценя неговите качества и надявам те да бъдат възнаградени с гол", продължи Петрович.

 

"Може би Зоря има някакво предимство поради фоакта, че щаба ми работи си. Той ни познава по-добре от техните треньори. Номер 11 е добър на втория етаж. Громов, който вкара 4 гола в последните мачове, няма да пътува с отбора. Левият бек Шебелко е най-добрият играч, въпреки че е на 19 години. С изключение на тях, всички са на едно добро ниво. Определено фактът, че ще играем на "Васил Левски" е минус за нас. Направихме всичко възможно да домакинстваме на "Българска армия", но не се получи", каза още Люпко.

 

"Пътят в турнира е тежък. Дори да елиминираме Зоря, ще се изправим срещу отбор, който е отпочинал. Имахме 30 дни за подготовка, но някои футболисти се присъединиха по-късно. Някои бяха и контузени. Ролята на треньора и на играчите е достатъчно важна. Имал съм случаи, в които казвам на футболистите да излязат на терена и вкарват пет гола. Имал съм и случаи, в които съм бил активен на тъча, но не сме побеждавали", завърши треньорът на "червените".

Main Menu