ЦСКА и Зоря (Луханск) не се победиха

08 Авг 2019 22:25

ЦСКА не успя да спечели домакинството си на Зоря (Луханск) на националния стадион "Васил Левски".

Мачът между двата тима от третия квалификационен кръг на Лига Европа завърши при резултат 1:1.

Точен за домакините за пореден път през сезона беше Евандро, докато за гостите, от много спорна дузпа, се разписа Юрченко.

 

Украинците стигнаха до битка с ЦСКА, след като победиха на два пъти Будучност. В първия двубой надделяха с 3:1, а във втория с минималното 1:0. "Червените" пък отстраниха без проблем Титоград, преди да посрещнат Осиек. Гол шедьовър на Евандро им помогна да вземат победата у дома, а в Хърватия дузпи решиха крайния победител.

Първият шут в очертанията на вратата бе на Турицов, който стреля още в първата минута, но не затрудни Шевченко. Секунди по-късно Михайличенко отправи удар от 22 метра с десния крак, но покрай дясната греда.

Така се стигна до 13-ата минута, в която червените реализираха при първата си опасна атака. Занев изведе Малинов отляво, халфът върна великолепно по земя към Евандро, който след шут от десетина метра не остави шанс на Шевченко - 1:0 за ЦСКА-София.

Последва равностойна игра и без кой знае какви положения пред двете врати до 45-ата минута, в която Зоря успя да изравни. Атака отляво завърши с прострелно центриране по земя, Албентоса се хвърли на шпагат да го спре. Защитникът на червените първо затисна топката с тялото си, но след това и с ръката, което се оказа достатъчно за съдията да даде дузпа. Тя бе реализирана от Юрченко с шут по земя в дясната част на вратата.

В 48-ата минута украинците пропуснаха да осъществят пълен обрат. След центриране от корнер топката попадна в краката на непокрития Иванисениа, който от метър стреля над вратата.

Постепенно футболистите на Люпко Петрович започнаха да поглеждат по-често към противниковата врата и в средата на втората част имаха две добри ситуации за втори гол. Първо Шевченко изпусна слаб удар и сантиметри не достигнаха на Али Соу да вкара с добавка, но вратарят поправи своята грешка, улавяйки топката. В 74-ата минута пък Тиаго шутира опасно от фаул, но в аут.

Main Menu